TE-cup 4 og KM i helga

Sesongens fjerde TE-CUP renn ble arrangert på Berkåk lørdag. Bilde til høyre Lars Hol Moholdt (Foto: Magne Bjørnstad).
Lars Hol Moholdt
Morten Svinsås
Ingebjørg Sande, Pål Sande og Sondre L Bjørnstad
Bård Magne legger finishen med Rossa Spesial

Sesongens fjerde TE-CUP renn ble arrangert på Berkåk lørdag. Orkdal IL måtte flytte fra Knyken p.g.a. snømangel, og løperne fikk prøve seg i de kuperte og harde NM-løypene på Berkåk. 7-8 plussgrader og en fin vårsol gav et sugende klisterføre.

Rindals-Trolls gode juniorer markerte seg sterkt, og viste at de har bevart formen fra NM. Pål Sande gikk inn til en klar seier i gutter 16 år, 29 sek. foran nestemann. Lars Hol Moholdt var enda mer overlegen, og utklasset nestemann på premielista med hele 55 sek. Pål bruke 29.29, mens Lars gikk på 28.25 på 10 kilometer klassisk.

I klassen for eldre junior kom Morten Svinsås inn på en tredjeplass med tiden 30.02.

Foran dagens løp lå Pål som nr. 4 i TE-cupen, Lars og Morten på tredjeplass.

Løpa på Berkåk lover god foran Norges-Cup-finalen neste helg, hvor de 30 beste i hver klasse er kvalifisert. Rennet er flyttet fra Granåsen til Meråker på grunn av snømangel. Lars ligger på 6 plass og Pål på 10. plass, og begge burde ha muligheter til avansement dersom formen holder. Morten går sprint NM for junior denne helga, dette arrangeres også i Meråker.

For klassene 12 – 15 år ble det arrangert både KM og TE-Cup. Fra Rindals-Troll deltok Sondre L. Bjørnstad i gutter 12 år ( 28. plass) og Ingebjørg Sande i jenter 14 år ( 4.plass). Ingebjørg ledet ST-cupen etter 3 renn, men mistet nok sammenlagtledelsen i dag. Rindøl stilte med Henrik Rønning i gutter 14 år ( 35. plass) og Hans Marius A. Harviken i gutter 15 år ( 17. plass).