STcup 5 i Ålen

I dag gikk det 5. rennet i St-cupen. Det gikk i Ålen, og 10 løpere fra Rindals-Troll stilte til start.
Jo i startfeltet
Helt på toppen av alpinbakken var målgang i dagens renn
Vebjørn, Hans Ole, Lars Olav, Aksel, Jonas og Jostein

13- og 14-åringene gikk 8,5 km, i ei løype som gikk ned til bunnen av Ålen skisenter, med målgang på toppen av alpinbakken. Dette var ei løype med mye utforkjøring, før man skulle forsere alpinbakken til slutt. Det som gikk igjen hos alle Rindals-Trolls løpere i disse to årsklassene var dårlig glid under skia. Noe som ble svært utslagsgivende i denne løypa.

Hans Ole stilte i klasse G13 år, og måtte gi seg halvveis i slalombakken, ettersom han fikk pusteproblemer.

I klasse G14 år gikk Aksel inn til en 36. plass, Lars Olav inn til en 32. plass, Jonas inn til en 28. plass, mens Jo gikk inn til en 7. plass. Ingen i denne klassen var vel egentlig fornøyd med dagens løp.

I klasse G15 stilte 2 løpere. Her ble det gått 13,4 km, der det ble gått en sløyfe på 4,9 km, før man kom inn på 8,5 km-løypa. Jostein gikk inn til en 20. plass. Jostein hadde et stavbrekk ut ifra stadion, og måtte snu for å hente ny stav hos det måpende støtteapparatet. Dette gjorde at han kom sist ut fra stadion. Vebjørn gikk inn til en 12. plass. Han var i teten på de første 5 kilometerne, men tapte mange plasseringer i utforkjøringene på ski med svært dårlig glid.

I klasse M18 stilte 2 løpere. Gjermund gikk inn til en 12. plass, mens Lars gikk inn til en sterk 2. plass.

I klasse M19/20 stilte Hallvard, også han inn til en flott 2. plass.

For å oppsummere ble dette en dag med litt skuffende resultater for de fleste, men i morgen er en ny dag med nye muligheter. Da er det finale i ST-cupen, med klassisk sprint her på Røros.