Seier til Jo og Vebjørn i Utleirarennet

I dag var 7 løpere fra Rindals-Troll til Bratsberg og gikk Utleirarennet. I et vær som skifta veldig fra snøbyger, hagl, vind og sol var det duket for spennede løp i alle klasser.
Hans Ole Røen Halle
Hans Ole Røen Halle i klasse G13
Rindals-Trolls løpere i G 14 og 15

Det var fellesstart i dag, og det ble gått flere runder i ei løype som var ca 750 m, noe som gjorde at det var svært publikumsvennelig. Vi kunne se løperne hele tiden fra stadion.

Først ute var G 15 og der stilte 10 gutter til start, blant dem Jostein Lilleløkken og Vebjørn Trønsdal Bævre. Vebjørn kom godt ut i starten og lå hele tiden som nummer en eller to gjennom hele løpet. På siste runden fikk Vebjørn etterhvert en god luke på andremann, og han kunne gå inn til en kontrollert seier. Jostein kom dårligere ut i starten, og ble liggende litt bak i feltet, og det ble vanskelig å komme seg helt opp i teten. Han endte på en fin 4. plass til slutt.

I G14 stilte hele 23 løpere til start, og blant dem 4 rindalinger: Lars Olav Kirkholt, Jonas Nergård Tørset, Jo Svinsås og Aksel Norli. De var alle plassert i 2. startrekke, og ingen av dem kom blant de første ut fra start. På første runden var alle forholdsvis samlet, og rindalingene plasserte seg godt i feltet etterhvert. Etterhver økte farten mer og mer, og det ble mer strekk i feltet. Jo lå da hele tiden blant de fremste, og de tre andre rindalingene lå også langt fram hele tiden. På siste runden fikk Jo en god luke til de etter seg, og kunne gå inn til en klar seier. Jonas spurtet inn til en flott 4. plass, Aksel ikke langt etter på en 6.plass, og Lars Olav spurtet inn til en 10 plass.

I G13 hadde vi med en løper: Hans Ole R Halle. Ut fra start kom Hans Ole litt bak i feltet på hele 20 løpere. Han kom seg etterhver lenger opp, og lå rundt 5. plass da han var uheldig og falt, og mistet ett ski. Han strevde med å få på seg skiet mens den ene løperen etter den andre suser forbi han. Hadde ikke dette skjedd ville han nok kjempet om de fremste plassene, men ender tilslutt på en 11. plass.