St. Olavsloppet 2006 - noen etterord

En liten oppsummering av årets lopp, og noen tanker om neste års:
SOL – ETTERORD

Rett etter innkomst, følte man mest lettelse over at alle våre 76 løpere har kommet seg gjennom sine etapper uten uhell av noe slag. Spesielt med tanke på at det var 26oC de to siste dagene. Men det er tydelig at den enkelte har tatt sine forhåndsregler. I et slikt perspektiv blir det at man taper ett minutt eller to i ei veksling, pga at laget ligger langt foran skjema, bagateller.

47 HUNDREDELER FRA PALLEN!
For 1. laget, huskes duellen med Skogn best, der Henrik Grøseth avgjorde fighten med Eldar Rønning til vår fordel på den siste kilometeren. Da hadde vi løpt i 335 km. 4. plassen var bra, men en lagleder med sans for litt tall-lek, har i ettertid funnet ut at opp til pallen og prispenger, var det bare 47 hundredeler pr km!!!!! Så moralen må være at det må jobbes hardt hele vegen.

BREDDE
Våre 2 lag i mosjonsklassen gjorde også sine saker bra. 2. laget er en fin blanding av aktive, avdanka falmende (?) stjerner og ungdommer. De kom inn til en sterk 13. plass.

De fleste på 3. laget deltar ikke i andre løpskonkurranser enn SOL, men når man ser på farten til den enkelte det er tydelig at mange har SOL som et mål å trene i mot, og de fleste har gjort hjemmeleksa si bra. Og da er vel hensikten oppnådd………

Vi setter ikke opp noen plasseringsmessige målsetninger for disse lagene, men vi legger merke til at de fleste deltagerne, uansett nivå, har sine personlige mål. Det er positivt, spesielt på 3. laget, at ingen føler seg utilpass pga sitt nivå.

3. laget hadde i år et sterkt innslag av ungdommer i alderen 11-16 år. Vi håper de hadde en positiv opplevelse og håper de kommer tilbake også i åra framover.

20-ÅRS JUBILEUM
Neste år ”fyller” SOL 20 år. Vi proklamerte etter fjorårets ”lopp”, at vi skal feire dette med å stille 4 lag. Med ei skikkelig mobilisering er dette mulig. I disse 19 årene, er det 257 forskjellige som har deltatt. Hvis en del av de som ikke har deltatt de siste årene, børster støvet av joggeskoene, går dette bra.

Det sosiale i forbindelse med SOL er viktig. I år var vi 51 personer som overnattet i Østersund etter stafetten. Alle disse deltok på bespisning på restauranten O`Learys på lørdagskvelden, både store og små. Ut fra tilbakemeldingene, var dette såpass vellykket at vi sier at dette var en generalprøve på neste års opplegg.

SÅ TIL DERE SOM IKKE DELTOK I ÅR, START TRIMMEN NÅ, (viss du ikke allerede har gjort det), DU HAR FÅTT BARE EN KROPP!