Seier på Byneset

Søndag var Rindal på besøk til Byneset og Rye kunstgressbane og dermed ble endelig ble runde 1 unnagjort og vårsesongen er dermed over for G16. I og med denne seieren endte laget på tredjeplass totalt i serien. Denne kampen skulle etter planen ha vært gjennomført først i april, men snøforholdene ville det annerledes. Og etter enda en utsettelse pga eksamen for tiendeklassingene dagen etter kampdato lot det seg å få arrangert kampen to-tre timer før deadline som kretsen har satt for vårsesongen.

Kampen startet på verst tenkelige måte med mål til Byneset etter bare 40 sekunders spill. Og før kvarteret var gått fikk hjemmelaget inn ytterligere to scoringer. Begge disse målene skulle ikke ha vært godkjent pga klare
offsider. Men dette fikk ikke dommeren med seg. Da var det bare å brette opp ermene for å snu utviklingen i kampen. Og Vebjørn T. Bævre gikk i krigen med kropp og sjel. En halv time ut i omgangen tok også Aksel Norli grep. Han hadde en G14-kamp i beina på Orkanger bare to timer tidligere, men det lot han ikke merke seg med. Han fikk en pasning fra Vebjørn, driblet av en mann og lobbet ballen over keeper og en forløsende utligning til 3-1. Bare 5 minutter etter var Aksel på gang igjen. Denne gang ved å løpe og drible seg gjennom hele forsvarsrekka til Byneset. Og satte ballen til side for keeper til 3-2. Noe som også ble pauseresultatet.
Byneset - Rindal
Bynset - Rindal
Lagbilde G16 2011
Lagbilde etter kampen
I andre omgang var alle "på". Vebjørn satte inn utligning 3-3 etter 6 minutter. Tre minutter går og Vebjørn setter igjen fart fra midtbanen. Dribler seg helt inn til 16 meteren, lader kanonen og skyter så hardt i mål at nettet sikkert må bøtes for flere hundre kroner. Etter dette målet ropte Bynesets keeper resten av kampen: "itj la hainn skyt!, itj la hainn skyt!" hver bidige gang Vebjørn var nær ballen! Men dette skulle vise seg ikke å være så enkelt. For Vebjørn var virkelig ustoppelig i dag, samtidig som Rindal har flere måljegere med krutt i støvlene. Aksel hadde ennå noen krefter igjen etter en veldig lang fotballdag, og tre minutter etter at Vebjørn hadde herjet banen banket Aksel inn sitt tredje mål for dagen til 3-5. Etter dette fikk han fri, og Hans Ole Halle kom inn. Han var heller ikke snauere enn at han etter kort tid gikk rett på mål og banket ballen i tverrliggeren og ned. Ballen spratt opp og ned flere ganger mellom tverrligger og mållinjen bak keeper. Denne ballen var visstnok inne etter hva de sa de som sto på streken, men dommeren var langt unna og kunne ikke dømme mål da han ikke så om ballen var inne. Noe han også beklaget overfor Rindal i etterkant.

Så i det 16. minutt var Byneset frempå og reduserte til 4-5 og skapte dermed ny spenning i kampen. Men 18 minutter ut i omgangen fikk Jostein Landsem en pasning fra Vebjørn som han dempet og skjøt knallhardt i mål. Da gikk lufta litt ut av hjemmelaget. I det 28. minutt fikk RF en corner. Ballen havnet etter litt frem og tilbake hos Anders Løfald som banket den inn i krysset fra forholdsvis langt hold til 4-7. Og som seg hør og bør fastsatte banens bestemann Vebjørn sluttresultatet til 4-8. Dette etter et frispark fra rundt 20 meter som gikk via en Bynesing og i mål.

Ser man bort i fra de første 10-15 minuttene var dette en kjempegodt gjennomført kamp av Rindal. For øvrig mønstret også Aksel, Jonas og Hans Ole på denne kampen direkte fra en krevende G14-kamp mot Orkanger 2.

Rindal Fotball: Anders Grytbakk, Joakim V. Halgunset, Even Almås, Vegard Almås, Jostein Lilleløkken, Torbjørn Glåmen, Anders N. Løfald, Vebjørn T. Bævre, Jonas N. Tørset, Bjørnar Smevoll, Aksel Norli, Jostein Landsem, Brage Storholt, Hans Ole Halle.