Knepent tap

Onsdag 25/5 tok vi turen til Trondheim og besøkte Flatås 2. Kampen startet med ett visst trykk fra hjemmelaget, uten at de kommer til noen store målsjanser. Etter hvert stenger forsvaret helt igjen, og vi tar over kampen for fullt. Midtbanen treffer med pasninger, og trioen på topp skaper stadig problemer for Flatås. Spesielt Jarl Oscar er farlig frempå et par ganger der han regelrett løper fra samtlige motstandere og kommer alene med keeper. Dessverre går avslutningene utenfor. Etter 25 minutter får Flatås kampens første corner, noe som resulterer i 1-0 til hjemmelaget. Sju minutter senere får vi reprise på det første målet, og stillinga til pause er 2-0.
I pausen blir vi enige om å bli litt tøffere i duellene, samt utnytte bakrommet til Flatås enda mer. Guttene er som vanlig lydige, trøkker til i duellene og tar tilbake initiativet i kampen. Selv om vi ikke skaper all verdens med store sjanser, er det uten tvil vi som er nærmest scoring i starten av omgangen. Men, som i de forrige kampene er det motstanderlaget som scorer. I det 55. minutt får en Flatås-spiller komme til skudd fra rundt tjue meter, og limer ballen opp i krysset. Utagbart for keeper. Vi lar oss derimot ikke knekke av dette, men forstetter presset mot hjemmelaget. To minutter før dommeren blåser av får vi endelig lønn for strevet, Hans Ole jager en lang pasning fra Tølløv, når den før keeper og avslutter sikkert i ren Mushaga Bakenga-stil. Årets første seriemål for vår del, meget kjærkomment.

Vil berømme guttene for stor innsats kampen gjennom. Spesielt vil jeg rose de fem bakerste. Begge keeperne står veldig godt, kommanderer fireren foran seg og avverger mye før det blir sjanser ut av det. Forsvaret er mye mer konsentrert enn i de første kampene. Vi slipper ingenting gjennom i midten, og på backplass holder vi linja, og har kantene under kontroll. Gjermund storspiller på sin høyreback i dag, og ser ut til å ha fått seg ny rolle i laget. I tida fremover vil vi jobbe med duellspill i egen 16-meter, bevegelser rundt ballfører og pasningsvalg. Når vi får dette på plass, vil vi fremstå som et meget bra G14-lag.

Disse spilte i dag. Lars Olav Kirkholt, Gjermund Tiset, Lars Jonli, Jonatan Skarsvåg, Ottar Bence, Aksel Norli, Jørgen Halgunset, Hans Ole Halle, Tølløv Heggem, Jarl Oscar Mykkelgård, Jonas Rognskog, Amund Bakken, Vetle Fosseide, Kristian Glåmen, Andreas Bævre og David Skarsvåg.