SOL 2007

"Etterord"

Under "Les mer" følger noen kommentarer fra basen sjøl etter avsluttet StOlavslopp 2007. Bildet over er tatt under premieutdelinga, og 12 av de 14 som løp på førstelaget, er på plass på pallen (Robert Sørlie og Lars Morten Bardal mangler).
Her er to bilder som viser hvor fort Lars Hagen kunne ha mistet sin etappeseier, han vant den nemlig med kun 1 sekund (etappe 2 Malvik-Hommelvik):
SOL – ETTERORD

Rett etter innkomst er det duellen med Skogn i eliteklassen og at vi har kommet i mål helskinnet med fire lag, eller rettere sagt 113 løpere, som sitter igjen som de sterkeste inntrykkene.

Spesielt de to første dagene var det litt ”høye” skuldre med tanke på at det skulle gå bra med alle. Det var 28 -29oC (!!!) og sterk motvind. Dette er ekstremvær for løping. Men etter rapportene å dømme fikk de fleste god oppfølging mht svamp og drikke fra lagkamerater som hadde gjort ferdig sine etapper. Heldigvis var forholdene siste dag, da vi brukte 52 personer på å forflytte fire lag 110 km fra Åre til Østersund, ideelle, 13-14 oC og overskyet. Det var bra, for pga treig trafikk i deler av denne dagsetappen er det vanskelig med egen drikkeoppfølging. Årsaken til trafikkproblemene her er at det ved enkelte vekslinger kun er parkeringsmulighet etter vegen. Vi fikk ut alle til vekslingene i god tid, og de eneste ”uhellene” vi har hatt, er at noen måtte, pga trafikken, vente lenge på sine klær.

I eliteklassen ble det som i fjor en svært spennende duell med Skogn, en duell som vi, eller rettere sagt Henrik Grøseth, har avgjort til vår fordel på den aller siste etappen. I år ble det avgjort 3 km fra mål og i fjor 1 km fra mål, etter at vi har knivet i 335 km. Og naturlig nok, Skogn har allerede lovt å ta revansje neste år.

Skogn ledet med 8 minutter foran siste dag. Vi fikk forfall fra en av våre beste, Lars Morten Bardal, men guttene lot seg ikke påvirke av det, og etter noen omrokeringer gikk man ut med det mål at bronseplassen skulle det fightes for. Mye kan skje på 110 km, og vi visste at Skogn hadde kjørt mannskapet hardt og at de hadde en urutinert løper på siste etappe, halvmaraton. Skogn startet dagen med Eldar Rønning på første etappe, og ledelsen kom opp i 10 minutter, men våre gutter holdt motivasjonen oppe og kjempet videre meter for meter. Ledelsen var på 8,30 før Bård Nonstad gikk ut på nest siste etappe. Han plukket sekunder hele vegen, og sendte Henrik Grøseth ut 6,20 bak Skogn. Det er fort gjort i en slik situasjon å bli for ivrig og åpne for hardt, men Henrik disponerte godt og holdt jevn fart helt inn.

En liten malurt i begeret var at vi trodde vi hadde gått inn til en 3. premie på kr 10.000,-. Men premien ble ikke utdelt, fordi kravene til en tredjedels premiering ikke var oppfylt. Vår mening er at det er så krevende å stille et rent klubblag uten å ha mulighet til å dele etappene, slik man kan gjøre i mosjonsklassen, at hele pallen bør premieres.

Ellers på resultatfronten må vi trekke fram at andrelaget oppnådde beste plassering noensinne, nemlig en 5. plass etter å ha brukt 3.48 pr km. Siste dag da værforholdene var mer menneskelige, gikk det unna på 3.38, bare 10 sek saktere pr km enn førstelaget. Og på dette laget er det flere lovende ungdommer.

Når det gjelder 3. og 4. laget, så har vi ikke fokus på resultater, men vi siterer ”koffertsjefen” som uttalte etter at 4. laget kom inn som nr 116 etter første dag: ”Endelig har vi fått ei plassering over hundre”. I dette ligger det at vi skal ha et tilbud til alle nivå, også til de som ikke deltar i andre konkurranser. I løpingens ”Tour de France” skal det være plass for alle.

I år var det nesten lettere å fylle fire lag enn det har vært å få til tre lag tidligere år. Årsakene kan være flere, men påpeker her noen få.

”Team Fredleiv” lovte tidlig å skaffe folk til å føre stafettsnora for 4. laget fra Trondheim til Skatval. Bak dette stod Fredleiv Myklegard, som samlet en kameratgjeng på 7 stk.
Koffertskribent Henne løper hver dag.
Mosjonslagene kan bruke 4 personer på den siste halvmaratonetappen. Vi brukte 1!!! Sporty av Arnt Inge, Edvin og Henne.

Alt dette gjør at det monner når man skal samle.

Det sosiale i forbindelse med SOL er viktig. I år var vi rundt 60 som deltok på bespisning på restauranten O`Learys i Østersund på lørdagskvelden, både store og små.

Noen poenger til slutt, vi er det eneste laget som har deltatt i eliteklassen hvert år, og vi hadde 5 som ble premiert fordi de hadde deltatt hvert år, dvs 20 år: Edvin Bakken, Tor Jarle Bolme, Stein Ivar Børset, Ole Kristian Løset og Øystein Sæther. Alt i alt, både svensker og nordmenn, var det 80 personer som fikk denne premien, dvs RT fikk hele 6,25% av disse premiene. Da spørs det hvor mange som trosser seg videre….

TUSEN TAKK TIL ALLE SOM BIDROG PÅ EN ELLER ANNEN MÅTE, ENTEN DET Å VÆRE BARNEVAKT ELLER Å LØPE. EN OPPSUMMERING VISER AT 142 LØP ELLER DELTOK PÅ EI ELLER FLERE AV VÅRE OVERNATTINGER UTEN Å LØPE. I ÅRE OVERNATTET 87 (!!!) PERSONER I VÅR REGI NATT TIL LØRDAG. DE VI IKKE HAR OVERSIKT OVER, ER DE SOM VAR MED SOM SJÅFØR FOR DE SOM KJØRTE TIL/FRA ETAPPENE SINE DE TO FØRSTE DAGENE UTEN Å VÆRE MED PÅ NOEN OVERNATTING.

VI TREFFES NESTE ÅR!!!!