Vant 3-0 mot Nardo 2

Fotball: Gutter 19 år

Juniorlaget spilte sin siste hjemmekamp før ferien når Nardo 2 kom på besøk torsdag kveld. Nardo hadde bedt om å få fremskyve denne kampen fra opprinnelig kampstart klokka 19.00 til klokka 18.00, slik at de kunne rekke å komme seg hjem for å se åpningskampen i VM senere samme kveld. Det var mer enn greit for oss, men når klokka var ti på seks, og bortelaget fremdeles ikke hadde innfunnet seg, begynte vi å lure på om de hadde undervurdert avstanden fra Trondheim til Rinnvollen. Men bussen med bortespillerne kom, og kampen kom i gang, ikke så altfor mye forsinket.

Banens beste, Anders Grytbakk
En fornøyd Audun etter årets første fulltreffer!

1-0 og 2-0
Og for en start det ble. Midtstopper Audun With Aasgård hadde veddet med sin far, og blitt lovd kake hvis han gjorde mål denne kampen. Aasgård stod med null mål hittil i sesongen, så far Aasgård følte seg vel rimelig trygg. Men allerede etter fem minutter viste det seg at man ikke skal undervurdere unge Aasgårds lyst på sjokoladekake. Et hjørnespark fra Simen Brøske blir slått inn, og etter litt kjemping tar Aasgård seg av nedfallsfrukten, og hjemmelaget leder 1-0.

Det tok ikke lang tid før Rindal/Surnadal økte ledelsen. Mot et borteforsvar som så ut som de fremdeles ikke hadde gått av bussen kom Sondre Bolme gjennom på venstre kant, slår inn til Jostein Landsem som er ledig i feltet, og trygt plasserer inn 2-0. Vakkert og effektivt.

Resten av omgangen er langt jevnere enn resultatet tilsier, og Nardo er slett ikke ufarlige. Med en del gode enkeltspillere og til dels bra balltempo er de i nærheten av å skape ubehagelige situasjoner for hjemmelaget. Men det er ikke før det er gått 40 minutter at bortelaget virkelig kommer nærme. Et skudd av den typen man bare føler går inn helt fra den forlater foten suser mot hjemmelagets mål før en horisontal Anders Grytbakk får slått til hjørnespark. En meget god redning fra en målvakt som har stått mesteparten av første omgang og sett på.

Andre omgang
Andre omgang blir en sjansepreget affære, og det starter etter 3 minutter, hvor Rindal/Surnadal til trener Vraalsens fortvilelse legger opp til et langt innkast fra høyre. ”Dette er ikke fotball” mener den ”jeg” og ”ikke”-snakkende delen av trener duoen. Den delen av duoen som sier ”E” og ”itj” stilte seg noe mer positiv til spillernes initiativ. Vel. Uansett, sjanse ble det for Simen Brøske etter et langt innkast, men skuddet gikk like over.

Etter dette er det klart for Grytbakk-show. Verken en mot en eller på andre måter klarer Nardo å overliste Rindal/Surnadals meget gode målvakt. Spesielt imponerende er redningen etter et hjørnespark etter 50 minutter, hvor Nardospilleren får skalle fritt og plasserer ballen helt nede ved lengste stolpe. Skåring, tenker alle, untatt Anders Grytbakk, som på Gordon Banks-vis ligger strakt ut og får dyttet ballen utenfor stolpen. Rett og slett fantastisk. Hvis noen fikk festet dette på film har vi nok snart en YouTube-klassiker fra Rinnvollen.

3-0
I stedet for 2-1 er det heller hjemmelaget som øker til 3-0. Jostein Landsem løper fra sin oppasser, og slår ballen hard inn fra venstrekanten av 16-meteren. Der har debutant Eirik Nordvik gjort et helhjertet innløp fra høyre kant og plasserer ballen i mål. 3-0 etter 56 minutter. Godt kjempet, godt løpt, og godt avsluttet. Nardospillerne hang ikke med.

I løpet av andre omgang fikk vi også to debutanter til for G19. Surnadals Mikkel Bæverfjord og Rindals Torstein Heggem kom inn og gjorde gode kamper på henholdsvis høyre back og sentral midtbane. Det er lover godt for høsten og kommende sesonger!

Banens beste
Resten av kampen bærer litt preg av at ingen av lagene har helt tro på at det skal bli noen poeng med tilbake til Trondheim. Det blir litt mer Hawaii-preg på det hele, men en som fremdeles hadde noe å spille for var igjen målvakt Anders Grytbakk. Ved flere anledninger (ikke mist på en åpen avslutning fra fem meter) får han vist sine reflekser og ro, og dette bidrar helt klart til at Nardo ikke får hull på byllen denne torsdagskvelden. ”Han må dere sende på Rosenborg-trening” ble sagt fra bortelagets benk ved flere enn en anledning. Etter kampen lurte de sågar på om ikke unge Grytbakk snart hadde planlagt å flytte til Trondheim. Rett og slett banens beste.

Laget:
Målvakt: Anders Grytbakk
Forsvar: Håkon Sæther, Audun With Aasgård, Jonas Nergård Tørset, Vegard Elshaug Almås
Midtbane: Lars Bæverfjord, Sander Smevoll, Simen Brøske, Sondre Bolme, Anders Gjerstad Lindvåg
Spiss: Jostein Landsem
Innbyttere: Tølløv Heggem, Eirik Nordvik, Torstein Heggem, Mikkel Bæverfjord

Neste hjemmekamp
Med dette er hjemmesesongen våren 2014 over, og siden det blir ny serie fra høsten er ikke terminlisten klar enda. For de som ønsker å se vårens siste kamp er den på Orkanger mot Orkanger onsdag 18. juni klokken 19.00. Der skal det kjempes om en medaljeplassering i 2. divisjon avdeling 2. Bronsekampen står mellom Rindal/Surnadal, Malvik og Hommelvik. Med det ønsker vi å takke vårt fantastiske hjemmepublikum for i vår, og håper å se dere alle igjen til høsten. Vel møtt!