Vant 1-0 over Sjetne

Gutter 19 år:

Etter å ha vunnet åpningskampen mot Vestbyen med overbevisende 4-0 var forventningene definitivt tilstede før sesongdebuten på hjemmebane. Rindal/Surnadal stilte nok en gang med en sterk tropp med A-lagserfaring både fra Surnadal og Rindal, men åpningen på kampen bar ikke preg av det tenningsnivået publikum og lagledelse hadde håpet på.

De første 10 minuttene var preget av lavt balltempo, svake avleveringer og dårlig aggressivitet. R/S vant ofte ballen midt inne på egen halvdel, men gav den enkelt bort, og fikk klareringen fra Sjetne rett tilbake i fanget.

Rindal/Surnadal som det førende laget i første omgang

Tendenser er det likevel i Rindal/Surnadal, og da ofte skapt av en Snorre Larsen som dominerte på midten. Å ha en midtbanespiller som kommer ut av 90% av duellene med kontroll på ballen er en ressurs for ethvert lag. Etter 15 minutter kommer Simen Brøske gjennom til en stor sjanse etter kjemping av spiss Jostein Landsem. Skuddet går imidlertid over. Ikke veldig tett mellom godbitene i denne kampen, men etter halvtimen kombinerte Sven Ranes, Simen Brøske og kaptein Sander Smevoll fint, og sistnevnte kom til en god avslutningsmulighet. Dessverre uten uttelling.

R/S skaper lite denne kampen, men etter 33 minutter kommer høyreback Håkon Sæther til sin tredje avslutning for kampen. Samlet distanse for de tre skuddene kommer vel på rundt 120 meter, men kred skal gis for forsøkene. Noe farligere var det når Snorre Larsen bryter på rundt 20 meter og fyrer av. Alle på benken hadde reist seg, klar til hemningsløs jubel, men måtte pent sette seg igjen, da ballen smalt i veggen bak målet til Sjetnes målvakt.

Omgangen sett under ett var imidlertid kvaliteten laber, ut ifra våre forventninger, og det føles noenlunde jevnspilt, selv om Sjetne ikke kommer til noen klare målsjanser. Mye takket være vårt solide stopperpar i Ørjan Nes Haugen og Jonas Nergård Tørset følte undertegnede seg aldri redd i løpet av den første omgangen.

1-0 til pause

Så rolig var det faktisk utpå der at referenten tok seg den frihet å spasere bort til kjentfolk med et minutt igjen av omgangen. Som noe av benken erfarte sist kamp, lønner det seg imidlertid aldri å snu ryggen til når Rindal/Surnadal spiller. Det neste man ser når man snur seg er en jublende Snorre Larsen. Hva foranledningen til målet var, eller hvordan utførelsen var, må man nå ha vært tilstede for å vite. Hvis man da ikke snudde ryggen til.

En ekstremt viktig skåring som satte punktum for en svak omgang. I pausen tok trener Vraalsen fram hårføneren. Og som man vet, det er ikke et redskap han vanligvis bruker på seg selv.

Fire bytter ble gjort i pausen. Ut gikk, Lars Bæverfjord, Ørjan Nes Haugen, Jonas Rognskog og Jostein Landsem. Inn kom Audun Aasgård, Bjarne Madaus, bursdagsbarnet Sondre Bolme, samt Lars Mogstad. Utover andre omgang kommer også Vegard Elshaug Almås inn for Håkon Sæther og Tølløv Heggem erstatter en skadet Sondre Bolme.

Større sjanser og en åpnere kamp

Andre omgang startet med klart høyere intensitet enn første. Det virket som gutta hadde bestemt seg. Men så virket det som om de glemte at de hadde bestemt seg. I andre omgang tar Sjetne over kampen, og i store deler av omgangen er det virkelig fare på ferde foran Anders Grytbakk i R/S-målet.

De sjansene R/S skaper, kommer gjerne etter kontringer idet Sjetne kjører fram mannskapet i jakt på utligningen. Etter 55 minutter kjører R/S en kontring etter at Grytbakk hadde gjort en meget kvalifisert redning. Men det blir bare nesten for Larsen denne gangen. Etter 71 minutter kjører Lars Mogstad enmannsshow og får skutt fra 10 meter, men blir blokkert til hjørnespark, Aller nærmest var Simen Brøske med 5 minutter igjen på klokka når skuddet treffer helt på innsiden av stolpen og danser på linja bak en sjanseløs målvakt.

Det ender uansett 1-0. Et resultat hjemmelaget på den ene siden kan være glad for, for denne kampen kunne fort blitt et surt poengtap. På den andre siden er prestasjonen bak dette resultatet ikke noe vi ønsker å reprodusere.