Tap borte mot Utleira

Fotball: G19

Juniorlaget tok søndag på nytt turen til Trondheim, hvor Utleira tok imot oss på sin kunstgressbane.

Første omgang er en jevnspilt affære med sjanser for begge lag. Med Rindal/Surnadal-øyne virker bortelaget farligst, men omgangen forblir målløs. Omgangens prestasjon stod tilskuer Olav Smevoll for, idet han i det 27. minutt tar imot en klarering som kommer ut av banen, nærmest med snø på, og legger den død med en silkemyk rist-tøtsj.

God start på andre omgang
Andre omgang starter som første sluttet, og det kunne virke som Rindal/Surnadal hadde brukt pausen best. Men dessverre stod ikke kynismen i høysetet denne dagen, og når R/S for andre gang på fem minutter velger å drible/sentre/flikke/generelt alt annet enn å klarere inne i egen 16-meter etter dødball, utnytter Utleira situasjonen og setter inn 1-0. Men med 38 minutter igjen på klokka var det fremdeles tid til å snu dette.

Rindal/Surnadal gjorde sine bytter. Tølløv Heggem kom inn sammen med Ingebrigt Løfaldli, som fikk sin debut for juniorlaget denne kampen. Løfaldli er 14 år, og med det lagets yngste spiller, født samme år som Sondre Bolme (1999).

Taktisk bommert
Rindal/Surnadal skapte også noen gode sjanser til å utligne, mot et Utleira-forsvar som til tider fremstod noe utett. Men kynismen var som sagt ikke på topp, og når heller ikke kampens dommer ville ta fløyta til munnen når Sven Ranes ble regelrett dyttet bort fra en opplagt målsjanse inne i Utleiras staffefelt, begynte det å haste med en utligning. Det hastet såpass at når det gjenstod 10 minutter av kampen, valgte Rindal/Surnadals trenerbenk å legge om til tre i forsvar for å få litt mer trøkk framover. Samtidig med dette gjorde Utleira et bytte, hvor de satte inn en spiller som ankom stadion litt uti andre omgang, og la om til tre foran. Kombinasjonen av dette ble dødelig. For Rindal/Surnadal. Smakk, smakk, smakk, sa det, og i løpet av fem minutter stod det plutselig 4-0 til hjemmelaget.

R/S-benken innså det åpenbare, og fant det klokest å fullføre kampen med fire bak. I et intervju etter kampen, sier trenerne, som ønsker å forbli anonyme, at det taktiske trekket etter 80 minutter nok var sesongens bomskudd.

Siden det tok litt tid for referenten å samle pågangsmot til å grave fram denne kampen fra glemselsskuffa i hukommelsen er neste hjemmekamp allerede i kveld. Da tar Rindal/Surnadal imot IL Trond på Syltøran. Vi satser på godt oppmøte og topp stemning!

(Referent: Lagleder Jon Magne Helgetun)