Vegard og Bendik. (Arkivfoto)

Tabelltopp for a-laget!

Fotball: Herrer senior

Herrelaget spilte i dag borte mot Orkla 3 på Fannremsmoen. Hjemmelaget er ett av de svakeste lagene i serien, så dette var en kamp Rindal skulle ha god kontroll på. Og det er Rindal som tar tak i kampen helt fra start. Rindal har ballen og spiller seg til noen halvsjanser, uten at det gir uttelling.

Rindal prøver og prøver, men det blir bare nesten. Vi gjør mange enkle feil og faller ned på nivået til Orkla 3. Omgangen ser ut til å ende målløs, men Rindal får en siste sjanse i det 44. minuttet. Et gjennomspill som går via en Orkla-forsvarer ender til slutt til Jo Trønsdal Bævre på 14 meters hold. Fra skrått hold får han til et skudd som triller inn ved bakre stolpe. 1-0 til pause.

En fortjent ledelse, uten at vi har imponert noen.

2. omgang blir mye som den første. Med Rindal som det klart førende laget, uten at vi klarer å skape de helt store sjansene. Og bare 9 minutter ut i omgangen er det Orkla 3 som får straffespark helt ut av ingen ting. Ballen spretter opp i handa på Jonas, og dommeren peker på straffemerket. Keeper Anders Grytbakk nekter derimot å slippe inn mål, og er lynkjapp nede og redder hjemmelagets forsøk. En meget viktig redning.

Rindal ser ut til å våkne litt mer etter straffesparket, men likevel florerer det med feilpasninger og enkle feil. Kvarteret før full tid kommer endelig den etterlengtede 2-0-scoringen. Håkon slår inn til Bendik Talgø, som tar ned ballen og lobber over en utrusende keeper til 2-0. Vi skaper også et par-tre farlige sjanser helt på slutten, uten at vi klarer å score flere ganger.

Vi henter hjem 3 poeng, og klatrer helt til topps på tabellen. Det er det viktigste. Men noen stor kamp, det var det ikke.

Rindal har slitt i flere år med å prestere godt mot antatt svakere lag. Om det er undervurdering eller hva det er, vites ikke, men innsats og presisjon må opp flere hakk til neste kamp. Og den kommer allerede førstkommende tirsdag, borte mot Skaun/Buvik 3, før vi avslutter vårsesongen hjemme mot Sandstad lørdag.