senior07062014001

Slo serielederen 5-2!

Fotball: Herrer senior

Det var duket for nok en tøff kamp for Rindals herrelag når Svorkmo kom på besøk på Rinnvollen lørdag. Begge lagene sto uten tap før dagens kamp. Selv om det er tidlig i sesongen, ser det ut til at det er disse to lagene som vil kjempe om opprykket.

Dagens kamp var derfor svært viktig for begge lag, og det var gjestene som tok tak i kampen fra starten. Svorkmo sto høyt og presset oss til å gjøre feil. Og allerede i det 6. spilleminuttet får Svorkmo tredd ballen igjennom midtforsvaret vårt, og dermed sto det 0-1. Enda da har Rindal knapt nok vært over midten, og det så ut til at dette kom til å bli en skikkelig tung dag på jobben.

Men etter scoringen våknet hjemmelaget og kom inn i kampen. Vi viser flere ganger at vi er farlige når vi vinner ball og setter fart fremover. Svorkmo-forsvaret slet med våre raske angripere. Etter 15 minutter spiller vi oss gjennom, og Jostein når akkurat ballen før Svorkmos forsvarer, som dermed feller Jostein, og dommeren dømmer korrekt straffespark. Robert Jonli setter sikkert inn 1-1 fra straffemerket.

Og bare fem minutter senere er Rindal frampå igjen. Vi ruller fint over på høyrekanten, hvor Jostein legger presist inn til Morten Møller som bredsider ballen i mål til 2-1. Og Rindal bare fortsetter trenden med å putte hvert 5. minutt. 20 minutter er spilt når Vegard får seg en kakk i foten innenfor straffefeltet, og igjen peker dommeren på straffemerket. Robert Jonli hamrer inn sitt andre straffemål for dagen, og Rindal leder 3-1.

Halvtimen ut i omgangen vinner Rindal ballen etter en Svorkmo-corner. Brage får ballen på midtbanen, bruker farten sin og løper fra alt av Svorkmo-spillere, men får dessverre ikke satt ballen forbi en utrusende keeper. Jostein Landsem derimot får returen i føttene og lobber elegant over keeper til 4-1.

Selv om det er  Rindal som har hamret inn mål etter mål, har Svorkmo hatt ballen mye og også flere store sjanser som like gjerne kunne endt i mål. Så helt ufortjent er det nok ikke når gjestene reduserer til 4-2 ti minutter før pause.

Andre omgang starter litt som første, med et stort overtak og press fra Svorkmo. Denne gangen klarer derimot Rindal å ri stormen av. Svorkmo har ballen store deler av andre omgang, men på grunn av knallhard deffensiv jobbing av Rindal kommer de ikke til de helt store sjansene.

38 minutter ut i andre omgang får Rindal frispark ute ved krittlinja på 25 meter. Bendik slår en god ball inn i feltet, som etter en duell, ender opp på hodet til Ronny Eide. Han header den til side for keeper til 5-2. Da var kampen definitivt avgjort. I sluttminuttene flytter Svorkmo fram mye folk, og det skaper store rom når vi vinner ballen. Harald får to store sjanser, der den første ender med stang ut, mens den andre er bare millimeter fra å gå over keeper som er langt ute.

Flere scoringer blir det derimot ikke, og Rindal kan juble for en sterk 5-2-seier og tre meget viktige poeng!