malvik-rs

Malvik - Rindal/Surnadal 1-4

Fotball: Gutter 19 år

Rindal/Surnadal reiste denne gangen med en tropp dominert av Surnadal-spillere, siden Rindal hadde A-lagskamp dagen etter, og mange av Rindal-spillerne i junioralder er også aktuelle for spill på A-lagsnivå. Surnadal neste A-kamp er ikke før på lørdag, og dette åpnet for å ta med spillere som Snorre Larsen, Ørjan Nes Haugen, Lars Mogstad og Steinar Bæverfjord Ranheim, som alle er mer eller mindre fast på Surnadals 4. divisjonslag. Kampen på denne nydelige vår (sommer?)-kvelden var satt opp innendørs (!) i ABRA-hallen i Malvik. Så her var det av med solbriller og på med lange ermer.

Malvik lå før kampen ett poeng foran oss på tabellen med 4-1-2. Med seier her ville Rindal/Surnadal da klatre forbi Malvik til tredjeplass på tabellen, og i praksis også sikre videre spill i andredivisjon også i høstsesongen (fire eller fem lag rykker ned).

Første omgang
Første omgang ble rett og slett preget av at banen i ABRA-hallen er veldig stor. Det førte til store (bak)rom å boltre seg i for raske Hoem på topp, og etter 12 minutter hadde spissen allerede vært gjennom to ganger uten uttelling i målprotokollen. Sven Ranes hadde også hatt en stor sjanse tidlig. Etter dette så det ut til å gå opp for Malvik at hjemmebanen deres var stor, og at bortelages spiss var rask. Hjemmelaget la seg bakpå, og fikk umiddelbart bedre kontroll på kampen. Rindal/Surnadal-spillerne slet med å komme tett nok opp i hjemmelagets spillere, og det ble store avstander mellom leddene. I denne perioden midt i første omgang så det en stund skummelt ut, og hadde det ikke vært for en kjempekamp av forsvaret, spesielt Nes Haugen, kunne kampen fort vært tapt i denne perioden.

Mot slutten av omgangen får R/S igjen tak i ballen og får brukt den til noe konstruktivt. Den største sjansen tilfaller Håkon Sæther, som ennå ikke har tegnet seg på skåringslista i år. Etter 32 minutter viser han hvorfor. Hampus Hoem kjemper seg til en avslutning som målvakten gir retur på, ballen ligger på ca 10 meter, og målet er åpent. Sæther får all verdens tid og ballen går via oversiden av tverligger og i hallveggen bak mål. Alle sjansers mor, ble nevnt fra benken.

Sæther var et uromoment fra sin høyre kantposisjon, og er også involvert når R/S får den forløsende skåringen. Et innlegg fra Lars Mogstad går mot Sæther som har løpt seg fri på bakerste stolpe. Innlegget er ikke av den helt presise sorten, men det gjør ikke så mye, når det ender opp med å gå stang inn uten hjelp fra noen. 1-0, og Mogstads tredje skåring for sesongen.

Nå som det defensive var kommet mer på plass, kunne midtstopper Nes Haugen også bruke sine ressurser offensivt. Ved flere enn en anledning dro han seg gjennom både ett og to ledd og skapte ubalanse i Malvik-laget. Like før pause kom han sågar til avslutning fra rundt 16 meter, et skudd som gikk like utenfor.

Andre omgang
I pausen fikk trener Vraalsen brukt sine pedagogiske kunnskaper, og demonstrerte med kjegler og vannflasker hvor det var rom å spille i, og etter pause kunne det virke som om spillerne hadde skjønt hva trenerne mente. Rindal/Surnadal dominerte kampen mer eller mindre fullstendig etter pause, og det tar bare 3 minutter av andre omgang før Snorre Larsen finner rommene mellom Vraalsens kjegler, kommer til fritt skuddläge på rundt 20 meter, og legger ballen pent i motsatt vinkel. Larsens andre skåring for sesongen, begge fra utenfor 16.

Etter dette tar det bare 7 minutter før Malvikmålvakten på plukke kveldens tredje ut av nettet. Midstopper Nes Haugen er en hel kontring alene, bryter gjennom ledd etter ledd i karakteristisk stil, får lagt ballen inn i feltet mot Simen Brøske som ikke får nikket ballen mot mål. Sven Ranes plukker nedfallsfrukten og plasserer 3-0 sikkert i nettet.

Dommerne i fokus
Etter dette er det i praksis bare ett lag og en dommertrio på banen. Muligens på grunn av en dommerobservatør på tribunen, ble det plutselig nødvendig med Champions League-standard på innbytterutinene. Dette bød på visse logistiske problemer for Rindal/Surnadals lagleder som ikke hadde godkjent papirlapp for å levere til assistentdommeren ved innbytte. Undertegnedes forslag om å ta det på SMS ble nedstemt. Hjemmelagets benk trådte imidlertid hjelpende til, og byttene kunne bli forskriftsmessig gjennomført.

Dommeren klarer også å dele ut tre gule kort denne kampen, som sikkert inneholdt til sammen seks frispark og en halv sklitakling. Det første til R/S er det høyreback Mogstad som pådrar seg etter å ha blitt avblåst for feil innkast. Mogstad er sterkt uenig, og velger å spille ballen inn til motstanderens keeper (som er bare 40 meter fra der hvor kastet skal tas). Greit gult kort. Det andre kortet er det Nes Haugen som får, når han snubler over en Malvikspiller etter en hodeduell. Malvikspilleren argumenteter for at det nærmest må være rødt. De fleste stusset over at det ble frispark i det hele tatt. Dommeren velger et noe strengt kompromiss med et gult kort. Hva dommerobservatøren mener om saken, vites ikke.

Dommertrioen fikk imidlertid en siste sjanse til å markere seg, og lot ikke muligheten glippe. Fem minutter før slutt får Anders G. Lindvåg en fot på ballen i en duell. Ballen spretter inn mot keeper Bæverfjord Ranheim som så vidt når den foran en Malvik-spiller. Dommeren mente at dette var et seriøst forsøk på et hasardiøst tilbakespill, og blåser dermed indirekte frispark til hjemmelaget. Dette blir ekspedert i mål, og dermed sprekker nullen på surest mulig vis.

Komfortabel seier
Med en Malvikskåring til mot slutten kunne denne kampen utrolig nok bli spennende igjen, men i stedet for 3-2 er det toppskårer (!) Ranes som punkterer kampen. 4-1 blir satt inn direkte fra frispark. I en høøøøy bue over muren lander ballen inn i nærmeste kryss (?), og Sondre Bolme har dermed en drøy oppgave foran sesongens to siste kamper om han ønsker å beholde toppskårertittelen som han har hatt mesteparten av sesongen.