Knepent tap mot Trond

Fotball: G19

Rindal/Surnadal sitt juniorlag spilte onsdag kveld din andre hjemmekamp for sesongen. Denne gang på Syltøran gras i strålende kveldssol.

IL Trond kom, etter hvert, til Syltøran med full poengpott og 18-4 i målforskjell på sine to første kamper hittil i år. Rindal/Surnadal var innstilt på å ”hjem og snu kjerringa”, som tidligere RBK-keeper meldte etter et bortetap for Bayern München noen år tilbake.

Katastrofestart
Selv om det var IL Trond som, bokstavelig talt, ikke var møtt opp til kampstart (to av bilene i kortesjen fra Trondheim hadde valgt alternative kjøreruter, henholdvis via Todalen og via Halsa for å komme til Syltøran), var det Rindal/Surnadal som sov fra avspark. Det var gått ca 43 sekunder før R/S mistet ballen inne på egen halvdel, forsvaret ruste ut, en Trond-spiller tuppet ballen gjennom, og 0-1 var et faktum.

Et lag med dårligere moral kunne latt seg knekke av en sådan start, særlig når det ligger i bakhodet at bortelaget hadde vunnet sine to tidligere kamper 9-1 og 9-3, men hjemmelaget viste god moral, brettet opp ermene, og startet kampen på nytt. Omgangen skred frem med to jenve lag, og kanskje til og med et lite overtak til hjemmelaget. Debutant Hampus Hoem viste lovende takter framover på banen, og en utligning virket ikke som noen umulighet før pause.

Utligning til pause
Det måtte imidlertid en dødball til, og i det 43. minutt slår Sander Smevoll et perfekt utoverskrudd hjørnespark som treffer pannebrasken til Vegar Brøske som setter inn sitt andre for sesongen. Smevoll hadde før kampen fått tillit av trenerteamet til å ta hjørnespark fra begge sider, og på sesongens andre utoverskrudde hjørnespark, gav det altså uttelling. 1-1 til pause, og de mange oppmøtte på tribunene kunne traske rimelig fornøyde bort for å gå til innkjøp av både kaffe, sjokoladekake, og ”skoffkak” fra kveldens fantastiske kioskverter.

Rindal/Surnadal gjorde bytter i pausen, men et utgangspunkt med fire sidebacker på benk gir ikke rom for de store taktiske disposisjonene. Andre omgang starter likt som den første (bortsett fra skåring etter 40 sekunder, heldigvis). To lag som ønsker å spille ball gir god underholdning for de rundt 50 oppmøtte. Det er likevel Trond som nok en gang går opp i ledelsen. 13 minutter ut i omgangen kommer en Trond-spiller fri midt på hjemmelagets halvdel. Rindal/Surnadal-spillerne kommer aldri skikkelig opp i motstanderen, og før man vet ordet av det befinner han seg innenfor straffefeltet. Her drar Trond-spilleren av et par forsvarsspillere til, før han setter ballen sikkert i mål. 1-2 på et ekte soloraid.

Rindal/Surnadal-spillerne lar seg ikke knekke, men det er tydelig utover omgangen at det begynner å skorte litt på kreftene. Det tar litt lengre tid å komme tett nok opp i duellene, og det kollektive presset blir ofte individuelt, noe som gir Trond anledning til å trille ball. Ved et par anledninger triller bortelaget seg også helt gjennom, men kombinasjonen av et godt forsvar, en bra keeper, og i alle fall én svært nonchalant avslutning står 1-2 seg.

Anullert skåring
Hjemmelaget har også sine muligheter, den største av de tilfaller Bjarne Madaus, som får ballen fra kant, litt til høyre for straffemerket. Madaus forsøker seg på en kontrollert avslutning, men den går dessverre til side for mål. Med 10 minutter igjen begynner diskusjonen å gå om eventuelle taktiske grep for å jakte utligningen. Med bortekampen mot Utleira friskt i minne, frykter referenten det verste, men valget med å legge om til en mer offensiv 4-3-3-formasjon viser seg å skape litt trykk mot gjestene på slutten. Den største sjansen kommer når Bjarne Madaus setter ballen i mål i det 90. minutt. Et frispark litt inne på Trond sin halvdel blir slått inn i feltet av Sander Smevoll. Madaus kommer først på ballen og styrer den sikkert i mål. Hele stadion jubler, men på bortre langside står en mann i svart med sitt sjakkrutete flagg hevet. Om det virkelig var offside, får man aldri vite, men denne gangen var det Trond-benken sin tur til å juble når målet ble anullert.

Det er bortimot det siste som skjer i kampen. Ikke direkte ufortjent, men like fullt surt, hjemmetap i vårsesongens siste kamp på Syltøran. De tre neste hjemmekampene blir på Rinnvollen gressbane.