Knepent tap for juniorlaget

Fotball: Gutter 19 år

Juniorlaget til Rindal/Surnadal var lørdag i Trondheim, hvor Strindheim 2 var motstander. Til tross for god innsats fra R/S, tok Strindheim en knepen men fortjent seier 2-1. Målscorer var Sondre Bolme (bildet). Under kan du lese referat og se bilder fra kampen..

DSCF3762

Klikk på bildene for å få de større og i serie.

Referat, ført i pennen av lagleder Jon Magne Helgetun:

Forfall på morgenen
Med full poengpott og null baklengs etter to serierunder reiste Rindal/Surnadals G19 til Trondheim på ny poengjakt tidlig en søndags morgen. Men selv om avreise var satt så tidlig som 08.45 rakk vi allikevel å få inn noen forfall på morgenen. Jonas Rognskog og Vegard Almås måtte melde avbud grunnet sykdom, og dermed var det en tropp på 12 spillere som reiste til byen for å tukte Strindheim TF 2.

1-0
Det var viktig for Rindal/Surnadal å vise at kampen mot Sjetne ikke er representativt for det man ønsker å stå for denne sesongen, så før kampstart var det fokus på innsats og konsentrasjon. Og det var tydelig at det var en skjerpet gjeng som entret Strindheim Kunstgress klar for å gjøre en jobb. Strindheim 2 hadde, i likhet med oss, vunnet sine to første seriekamper, og gikk ut med selvtillit fra start. Strindheim brukte de første fem minuttene til å spille ball, og ved et par anledninger kom de seg rundt på vår venstre side og skapte farligheter. Før R/S fikk satt forsvaret skikkelig hadde Strindheim allerede hatt to forsøk i stanga. Iherdig gnåling og masing fra benken, samt skjerping fra alle spillerne skaper imidlertid litt mer fasong på det defensive, og ut ifra det klarte R/S også å bygge en base for å skape noe offensivt. Etter 7 minutter skjer det som ethvert bortelag drømmer om i bussen på vei til kamp. R/S-kombinasjoner klare å skape ubalanse i Strindheims forsvar, ulovlige midler må tas i bruk for å stoppe farlighetene (så ulovlige, faktisk, at dagens dommer så seg nødt til å fiske fram kapens første gule) godt inne på Strindheims halvdel. Frisparket blir slått inn i feltet, R/S-spillere vinner tre dueller på rad, ballen ender opp hos Sondre Bolme som sikkert setter inn 1-0 fra åtte meter. Mourinho-style (eller var det Drillo?). Uansett hadde det som så ut som en skummel åpning på kampen snudd til et drømmescenario for bortelaget.

God første omgang
De neste 15 minuttene preges av et Strindheim-lag som triller ball og stanger mot en forsvarsmur bestående av Håkon Sæther, Jonas Nergård Tørset (BB?), Audun Aasgård og Anders Gjerstad Lindvåg. En serie med Strindheim-hjørnespark resulterer i stort sett ingenting. Etter denne perioden virker noe av luften å gå ut av hjemmelaget. Stadig mer energi blir brukt på å veilede dagens dommer. Sikkert godt ment, men Rindal/Surnadals benk oppfattet vel ikke aller rådene som like gode hele tiden. R/S kommer bedre med i kampen, og farligheter blir skapt. Ikke minst når spiss Jostein Landsem gjenvinner ballen inne i Strindheims 16-meterfelt(!). Landsem blir imidlertid såpass tatt på senga av å plutselig stå på straffemerket alene med keeper at skuddet dessverre går midt på mål, og blir reddet. Rindal/Surnadals topskårer og yngste spiller ønsker også utmerkelsen som årets råtass, for etter 38 minutter tildeles Sondre Bolme gult kort for en hekt med en Strindheim-spiller etter at ballen var borte. Veldig intensjonelt var det kanskje ikke, men Strindheims forslag om gult kort til Bolme ble tatt til følge av dagens dommer.

1-1 til pause
Den iherdige jobbingen lagt ned av bortelaget ser ut til å sørge for ledelse til pause, selv om det tydelig har tatt på kreftene. De siste minuttene av første omgang kan det se ut som R/S-spillerne ser både dobbelt og trippelt. Og da er det ikke annet å vente enn at noen markeringer glipper. Det må føles tungt når det ser ut som man spiller mot 30 Strindheim-spillere, og på overtid i første omgang skjer det som helst ikke skulle skje. Strindheim kommer gjennom på sin høyre side, vår sendt av gårde et skudd som ser ut til å gå til venstre for mål, men der dukker en blågul spiller opp og setter ballen i nettaket. Dommeren blåser av rett etter avspark, og spillerne går i garderoben med 1-1 til pause.

2-1 til Strindheim
Ett bytte i pausen: Tølløv Heggem inn for en mer enn sliten Jarl Oskar Mykkelgård. Strindheim hadde tydelig også brukt pausen godt, for etter hvilen kom hjemmelaget ut med et langt høyere balltempo, og bruddene ble lengre imellom. Det var tydelig at Strindheim ville beholde sin ubeseirede rekke, og gikk for seieren. Strindheim sto høyt og fikk satt press på Rindal/Surnadal, men det innbød også til kontringer om bortelaget kunne få til noen brudd. Det var imidlertid hjemmelaget som trakk det lengste strået, og etter 57 minutter måtte R/S-målvakt Anders Grytbakk ut i full strekk for å avverge skåring. Returen var hjemmelaget mest oppmerksomme på, og først etter å ha satt den i stolpen og neste retur i mål kunne dommeren blåse for skåring. 2-1 til Strindheim, og med hjemmelaget som det mest initiativrike laget for øyeblikket kunne dette bli skummelt. Og i de neste 15 minuttene skjedde mye. Strindheim fikk sitt 4., 5. og 6. stangskudd, og R/S var også farlig frempå på kontringer. Mykkelgård som hadde kommet inn for en småskadet Bolme var delvis gjennom etter et brudd, men skuddet gikk til side for mål. Etter 73 minutter må en Audun Aasgård med pusteproblemer erstattes av en Sondre Bolme med slatters i kneet. Når Aasgård får stabilisert pusten kommer han inn igjen for Heggem, og R/S går tilbake til lagoppstillingen man hadde fra start.

Jager utligning
Det siste kvarteret av kampen preges av to slitne lag, og R/S bruker krefter på å sette press på hjemmelagets til tider noe vaklende forsvar. Hjemmelaget bruker imidlertid mer krefter på å argumentere med kampens unge dommer, og pådrar seg gule kort både for bortsparking av ball og unødvendig kjeftbruk

Et 2-2-resultat denne kampen ville kanskje vært et lite ran, men de siste fem minuttene graver Rindal/Surnadal fram det siste av krefter og utligningen er nærme ved et par anledninger. Honnør skal absolutt gis til alle 12 som var med denne kampen. Stå-på-vilje, guts, profesjonalitet og innsats var imponerende, og selv om det ble 2-1-tap ble det et hederlig 2-1-tap.