UM og Vassfjellet Rundt

Ole Sæterbø var klubbens første deltager i et UM på bane og Juan Miguel Valdes Rodriguez ble nr 4 i Vassfjellet Rundt.

UM, 3.000m, søndag 31.08.08., Sigdal
Ole Sæterbø ble i dag historisk ettersom han var den første i klubben som har deltatt i et bane UM. Ole har lite baneerfaring. I år har han deltatt 3 konkurranser, derav en 3.000m og ingen banetrening. Når det blir bane med ”fast dekke” i Surnadal til våren, håper vi det blir flere som kommer til å delta i banestevner og vil prøve å kvalifisere seg til UM.

Ole fikk ingen optimal start på løpet. En av løperne satte opp en forrykende fart fra start, og Ole åpnet første runden på 69,4 (76 runder gir 9,30 i sluttid). Denne var nok i det hardeste laget og når løperne nesten måtte stoppe opp på andre runden (et sperrebånd blåste inn på banen og løperne ble distrahert og holdt på å falle i hverandre), fikk Ole ødelagt mye av rytmen. 5-6 løpere fikk ei luke ned til Ole og han ble liggende alene til en runde gjenstod, da han ble passert av løpere som kom bakfra. Ole fikk tida 9,33,12, ca 7 sek fra pers. Ut fra den litt uheldige åpninga, var Ole tidsmessig fornøyd. Deltagelsen i UM var en nyttig erfaring, med innmarsj og andre høytideligheter.

For øvrig et flott arrangement på et flott anlegg, arrangert i en kommune med 3.000 innbyggere, der 10% av bygdas befolkning stilte som funksjonærer.

Resultatene fra 3.000m:

Vassfjellet Rundt, 21 km, søndag 31.08.08., Klæbu

Vi hadde 2 deltagere i Vassfjellet Rundt, Juan Miguel Valdes Rodriguez og Per Erik Mathisen. Juan ble nr 2 i sin klasse og nr 4 totalt.

Suveren vinner ble 17-årige Didrik Tønset som stilte i seniorklassen for å få ”lov” til å løpe den lengste løypa. Han var den eneste som løp storparten av stigningen opp mot toppen av Vassfjellet.