Stor RT-dominans i Kaptein Dreiers Minneløp

Referater fra Kpt Dreiers Minneløp, skogsløp i Trondheim, 800m på Straumsnes og Skåla Opp, der Morten Svinsås løp godt.
Starten har gått, i rødt, hvitt og blått!!
Bjørn Sæther med Lars Hol Moholdt på slep.
Gøytt å være med å løpe også, synes Rindals-Trolls primus motor i friidrett, Tor Jarle Bolme
Henrik Grøseth har fått drikke av en annen friidrettsnestor i klubben, Øystein Sæther.
Arnt Inge Nilsen, løpets toer.
Stein Ivar Børset, godt kjent i løypa etter mange års deltakelse.
Juan har her tatt igjen Henrik. Her får han drikke av sønnen Rafael. I mektig sunndalsnatur.
Juan i mål som vinner
Puster ut etter 19,3 km på asfalt, sti og grus:
Martin Bakk Solem har løpt barneløpet i KDM, og da tar man

Skogsløp (Bedriftskarusellen) 6,5 km, torsdag 14.08.08., Fjellseter, Trondheim

Trygve Reitan har deltatt i enda et bedriftsløp, og han løp denne gang langt bedre enn for ei uke siden. Han slapp ei gruppe på 4 løpere i starten, men løp seg etter hvert opp til en tredje plass totalt. Vinner ble skiløper Jonas A. Kolstad på 23,25 som slo den gamle løyperekorden med 3 sek. Knut Hegvold på 2. plass, fikk 23,39. Trygve var denne gang bare 19 sek bak Hegvold, og kom inn på 23,58.

Kpt Dreiers Minneløp, 19,3 km, lørdag 16.08.08., Sunndalsøra.

RT stilte med 10 mann på KDM. Så mange har vi antagelig ikke stilt i et såpass langt løp tidligere. I fjor var vi 3 mann som løp denne distansen i KDM.

Flott løpsvær, 15 grader og overskyet, men de 6 kilometerne langs grusvegen etter vending, var det tungt å holde farten oppe, ettersom den var nygruset og det var litt motvind.

Det ble en fullstendig RT-dominans der vi totalt sett fikk de 5 første i mål. Henrik Grøseth stakk fra feltet allerede etter 2 km, og fikk en ledelse på Juan Miguel Valdes Rodriguez, som på det meste var opp imot et halvt minutt bak. Arnt Inge Nilsen, på sin side, lå hele tiden noen sekunder bak Juan på en klar 3. plass. Etter 12 km begynte Henrik å få problemer med å holde det tempoet han hadde lagt opp til, enten var åpninga litt for hard eller kanskje at næringsinntaket hadde vært litt for lite. Juan og Arnt Inge løp jevnt og Juan passerte Henrik etter 14 km, mens Arnt Inge passerte Henrik etter 16-17 km.

Som resultatlista viser, tok vi firedobbelt i klassene 21-34 og 35-39 år. I tillegg ble det klasseseire til Stein Ivar Børset og Tor Jarle Bolme.

I alt deltok 63 i dette 19,3 km lange løpet. Et svært bra antall i et såpass langt løp. Arrangøren hadde gjort en kjempejobb med rydding og merking av løypa, ikke minst bygging av nye bruer som forsvant i flommen i vinter.

Skåla Opp 8 km lørdag 16.08.08. Stryn
Skåla Opp har blitt det mest populære motbakkeløpet her i landet. Løpet starter ved sjøkanten, og etter 8 km har man kommet 1848 moh. Arrangøren hevder dette skal være Nord-Europas tøffeste motbakkeløp.

Morten (Svinsås) viste på nytt at han formmessig ligger bedre an enn på flere år. Han hadde litt plunder med ryggen fram til han hadde løpt/gått i ca en halvtime. Ryggen bedret seg og Morten kunne etter hvert plukke løpere oppover de bratte stigningene. Han kom inn til en fin 11. plass blant de 101 som startet i klasse 23-34 år. Tida ble 1,24,40, ny pers. Han løp i 2005 på 1,25,44 og i 2006 på 1,35,01.

Øystein Sylta fra Vidar vant klassen på 1,13, 56. Totalt holdt dette til tredje plass, godt bak duellantene Jonathan Wyatt fra Østerrike, som vant klasse 35-39 år på 1,08,42 og den norske motbakkekongen Jon Tvedt fra Gular, som vant 40-44 år på 1,08,56. Wyatt var tre sek bak Tvedt sin løyperekord fra i fjor, og gikk derved glipp av NOK 35.000,-……