Morten vant Knykløpet og Juan vant Trondheim Maraton

Ei svært aktiv friidrettshelg er avsluttet. Vi har hatt deltagere i fem forskjellige konkurranser. Her kan du lese mere fra Trondheim Maraton, Knykløpet og Knubbentrimmen.
(09.09) EN FORSØMMELSE: Vi beklager at vi ikke fikk med resultatet til Henrik Aasbø i reportasjen fra Trondheim Maraton. Henne løp sin 29. maraton på 4,01,39. Han ble med det nr 6 av 9 deltagere i klasse 50-54 år.

Knykløpet, lørdag 06.09.08., Surnadal
Knykløpet ble arrangert lørdag for tredje gang. Fint vær, men etter regnværet i det siste, var traseen bløt og tung. Morten Svinsås vant en klar seier, over 5 minutter foran Hans Ivar Laukøy på andre plass. Ole Sæterbø ble nr 3. Morten følte det fungerte bra oppover etter den tunge løypa som har over 900 m stigning.

Tidene er ikke sammenlignbare med tidligere år, da både traseen har vært endret og forholdene kan være temmelig ulike fra år til år.

Oppgir her noen uoffisielle resultater. Det er mulig resultatlista blir delt opp i klasser.
Tar med de som kom under 1,10,00. I alt fullførte 13 løpere i konkurranseklassene.

Knubbentrimmen, 12 km, søndag 07.09.087., Røsvika i Saltdal, Knubben il

Dette var et skikkelig tøft fjelløp med bratt opp og ned, bløtt og sleipt underlag. Jørund Eldevik fikk nest beste tid, bare slått av en langrennsjunior. Jørund følte det fungerte bra, og tok dette som ei gjennomkjøring med tanke på kommende løp.

Trondheim Maraton, søndag 07.09.08., Trondheim
Aldri har vi hatt flere deltagere med i et maratonløp tidligere, der en løp hel og 6 løp halv.

Juan Miguel Valdes Rodriguez løp sin første helmaraton på 9 år og han tok teten helt fra start. Sjøl om den rutinerte Helge Hafsås tok litt innpå på slutten, vant Juan med over 5 og et halvt minutt. Juan fikk 2,35,22, mens Hafsås kom inn på 2,41,09. Det er få som løper så mange maratonløp for året som Hafsås og han er den i landet som har vunnet flest maratonløp. Det var bare disse som kom under 3 timer.

På halvmaraton var Arnt Inge Nilsen med i en tettrio helt til ca 19 km og var bare 38 sek bak seierherren Thomas Holm. Bakfra kom o-løper Anders Einum sterkt og kom inn til andre plass. Arnt Inge kom inn på 1,12,37 og var godt fornøyd med det.

Godt løpt også av Frode Grønning som perset med nesten 3 minutter til tross for at han løp alene det meste av løpet.

Fine maratonforhold: 10-11 grader, sol og bare litt vind.