Kollen-bilder og noen etterord - 2005

Kortversjonen er slik: Nr 12 på 51,11 og 51 sekunder forbedring fra i fjor, fornyet plass i eliteklassen og beste lag fra Midt-Norge. Den andre versjonen kunne vært mye lengre, og den kan du lese om nedenfor. På bildet ser vi ankermann John Langli (15) på vei mot mål.

Kort versjonen er slik: Nr 12 på 51,11 og 51 sekunder forbedring fra i fjor, fornyet plass i eliteklassen og beste lag fra Midt-Norge.

Den andre versjonen kunne det ha vært svært laaaang. Spesielt måten løperne taklet situasjonen i forkant, er like stor som den sportslige innsatsen. Vi ble "rammet" av forfall de siste dagene før avgang (Stian Nåvik og Morten Svinsås) og dermed var 5 av de løperne som deltok i fjor, ikke disponible lengre. Og kvelden før løpsdagen, måtte vi legge ei plan B mht lagoppstillinga. Vår klart beste løper, Henrik Grøseth, hadde fått problemer med ei hofte og var usikker på start. Han testet seg om morgenen, men fant ut at han ikke kunne starte. Dermed kom Geir Moholdt inn som reserve og plassert på den korteste etappe, samt at vi måtte rokkere på flere av etappene. Dermed hadde 7 etapper fått nye navn siden tirsdag ettermiddag. Synd for laget, men mest synd for Henrik som virkelig har lagt ned mye treningsarbeid foran denne sesongen.

Sjøl etter disse endringene, hadde vi tro på at det var mulig å løpe seg ned tidsmessig. Det hadde testløpene i forkant vist, men at det ble så mye som 51 sekunder, ble mye mer enn forventet. Noe av årsaken, var en glimrende start på stafetten og laget kom dermed inn i en god "stim". Guled traff denne gang helt med løpsopplegget, og etter ei sterk avslutning, kom han som tredjemann inn i vekslingsfeltet. Dermed gjennomførte han den beste førsteetappe av RT i Holmenkollstafetten noensinne. Og når så Terje Maroni på andreetappen, forserte Norabakken på en fortreffelig måte, var stafetten "satt". Etter fjerdeetappen, vekslet vi som nr 12, og der lå vi hele stafetten, bortsett fra at Lars Morten Bardal var oppe og snuste på 11. plassen. Vi lå i nesten i rygg på Ås og Sandnes nesten hele stafetten, og det er svært viktig at man har øyekontakt med konkurrentene, slik at man ikke blir liggende i et vakuum.

Vi hadde 2 gutteløpere og 5 juniorer på laget, men de fleste av disse har mye konkurranseerfaring fra andre idretter, og er derfor vant til å fokusere på sine oppgaver, uten å la seg forstyrre av alle endringene i forkant. Laget har en fin aldersmessig miks, der Bjørn Vonheim og Stein Ivar Børset representerer de virkelige kontinuitetsbærerne. På fredagskvelden ble disse to hedret for hhv sin 15. og 20. deltagelse for RT i Kollen!!!!!!

Lagoppstilling