Juan vant dramatisk "ultraintervall"

Juan Miguel Valdes Rodriguez stilte i den meget spesielle konkurransen, Halden Ultraintervall, som består av 8 intervaller à 1o km i løpet av et døgn.

 

Halden Ultraintervall, lørdag 01.11.08., Halden
Halden Ultraintervall er et meget spesielt løp, som består av 8 intervall à 10 km med fellesstart hver tredje time.
 
Vår deltager, Juan Miguel Valdes Rodriguez, ble på forhånd vurdert som den klart beste av deltagerne både på 10 km og maraton, men det store spørsmålet var om Juan ville holde mot garvede ultramaratonløpere.
 
Juan prøvde ei stor uke før konkurransen en test på 4 intervaller. Han løp de på 36.36, 35,52, 35,50 og 35,55. På bakgrunn av testen, listet han opp følgende utfordringer: Magen, restitusjon, riktig sko og været. Han føler det er vanskelig å holde rytmen i kaldt vær. Testen medførte i alle fall at Juan fikk den nødvendige respekten for konkurransen.
 
Og været ble ikke akkurat som Juan ønsket seg, sjøl om det var pent, var det så vidt det var varmegrader ved starten og innkomsten. Temperaturen lå derfor jevnt på minussiden, helt ned til minus 5 på natta.
 
Juan startet jevnt og godt, litt over 37 min på de 3 første intervallene og det fjerde intervallet litt raskere, i den relativt kuperte 5 km traseen. Da hadde Juan opparbeidet seg en ledelse på 11 minutter. Men da begynte det som ville bli Juan sin store utfordring. Allerede etter 3. intervallet ville ikke magen ha verken drikke eller fast føde.
 
Tidene gikk betydelig opp på 5. og 6. intervallet, men han var best også på disse intervallene. Han hadde da vunnet de 6 første intervallene og han ledet med 22 minutter på Kari Langerud som skulle bli hans hardeste konkurrent.
 
Det 7. og nest siste intervallet ble en tøff affære. Han gikk i perioder og var prega av svimmelhet og måtte opp i nesten timen på denne mila. Han tapte over et kvarter på Langerud og det var derfor helt uvisst om utfallet til slutt.
 
Heldigvis for Juan, så fikk han i seg 3 brødskiver og litt søvn foran det siste intervallet. Han presset seg ned til 47 min og tapte ”bare” 4 minutter til Langerud på det siste intervallet, og vant med 6 minutter til slutt. Juan fikk 5,39,43 mot Kari Langerud sin tid på 5,45,31. Det mest imponerende med Langerud, er jevnheten. Det beste intervallet gikk på 41,37 mot det svakeste på 44,49.
 
Juan unngikk krampe, den kom for fullt etter innkomst, og han unngikk det som Tor Arne Hetland ville ha kalt ”tjeideng”…….
 
Dette må være en konkurranse etter Hoff/Helgerud sine prinsipper, så man forundres ikke om denne konkurransen blir gjenstand for forskning.
 
Reportasje med mange bilder:
 
Komplett resultatliste med ”etappetider”:
 
Det er å anta at det etter hvert blir mange bilder under fotogalleriet på: