3 løpsseire til våre

Stein Ivar Børset, Henrik Grøseth, Bjørn Vonheim og Juan Miguel Valdes Rodriguez har utfordret varmen, noe som resulterte i 3 totalseire (Olsokløpet, Egebergs Minneløp og Knubben Rundt) og en klasseseier (Hornindal).

 

Olsokløpet, 11,6 km, lørdag 26.07.08., Ålvundeid
 
Deltagerne ble satt på en hard prøve i årets Olsokløp. Det var over 30 grader etter den svarte asfalten innover Nerdalen. Vår deltager, Stein Ivar Børset, vant løpet nok en gang, denne gang på tida 42,39 (uoffisielt). Stein Ivar var litt forsiktig på den første kilometeren, men derifra dro han resten. Johan Bugge slapp etter 4-5 km, og kom langt bak i mål. Den som holdt følge lengst, var Marius Koksvik Sætherbø fra Tingvoll. Han slapp ca 1,5 km fra mål, og kom inn over 20 sekunder bak.  Stein Ivar hadde for øvrig en rivende spurtduell med samme løper for 2 år siden, da fikk Stein Ivar tida 42.00 ett sek foran Sætherbø. I fjor vant Stein Ivar på 41,23 under langt bedre forhold.
 
Reportasje og mange bilder her:
 
Egebergs Minneløp, 20 km, 26.07.08. Tolga
 
Egebergs Minneløp består av en 10 km og en 20 km. Henrik Grøseth valgte 20 km fordi farten her vil bli lavere enn på en tier, noe som han betraktet som en fordel i den sterke varmen, det var minst 28 grader. Henrik vant klart på ca 1,23 flere minutter foran nestemann, Egil Skarpsno. Dette er ca 6 min bak løyperekorden, men etter at Henrik fikk en betryggende ledelse, tok han seg god tid på drikkestasjonene og var svært forsiktig i noen steinete unnabakker på slutten av løpet.
 
Komplette resultater skal komme her:
 
 
Horningdalsvatnet Rundt, 10 km, 26.07.08., Horningdal
Rundt 30 grader også i Horningdal, der Bjørn Vonheim deltok. Han kom inn til klasseseier, men 2. plass totalt på 38,34, ca 3,30 bak sin egen årsbeste. Bjørn vil ikke bare skylde på varmen, men den gjorde nok sitt.
Komplette resultater skal komme her:
 
En generell kommentar vedrørende Egebergs Minneløp og Horningdalsvatnet Rundt: Dette er løp med egne hjemmesider, likevel har de i skrivende stund, over ett døgn etter løpene, ennå ikke lagt ut resultater. Det er for dårlig!! 
 
 
Knubben Rundt, ca 10 km, søndag 27.07.08., Ytre Snillfjord
Juan Miguel Valdes Rodriguez deltok i det noe spesielle løpet Knubben Rundt, som er svært storkupert. Han løp på 42,28 (uoffisielt) og var rundt to minutter foran Bård Indredavik fra Heimdal. Juan har slitt med en skade i leggen i det siste, men det gikk bra i dag, og han håper nå å være kvitt skaden.