Årsmelding FK Nedfallsfrukt 2002

La oss ta de harde fakta først og få dem overstått: Årets kamp endte 5-0 til Rindøl. På IL Rindøls hjemmesider leser vi etter kampen at Nedfallsfrukt "ble slått av et ungt Rindøl-lag". Hvor de har fått tak i disse opplysningene er vi usikre på. Vi leser videre at Rindøls andre mål ble satt inn av Asbjørn Midtlyng.
Det er ingen tvil om at NISO-streiken var en medvirkende årsak til tapet. Vi hadde riktignok ingen NISO-medlemmer i stallen da streiken startet, men de meldte seg inn etter hvert. Klubben anbefaler som kjent at det ikke trenes i løpet av året, dette for å unngå skader. Spillerne så gjennom et medlemskap i NISO, sitt snitt til å slippe å spille kamp, og dermed unngå å bevege seg i det hele tatt i løpet av 2002. NISO-leder Morgan Andersen gikk hardt ut på TV-sporten etter en dags streik og proklamerte at de ikke hadde fått noen utmeldinger etter at streiken hadde startet; tvert i mot hadde de fått fem nye innmeldinger. Det Andersen ikke nevnte var at alle disse kom fra spillergruppen i FK Nedfallsfrukt.

Vi har heller ikke i år lagt ned ressurser i trening, men har sett enkelte VM-kamper og slik fått en del impulser utenfra. Trener du, utvikler du bare egne ferdigheter. Disse kan, selv om det ikke gjelder i vårt tilfelle, være begrensende. Flere klubber har innsett dette etter hvert, og lar spillerne sitte og kikke på video fra kamper i stedet for å presse dem ut på treningsfeltet. FK Nedfallsfrukt er foreløpig den eneste av storklubbene i Europa som rendyrker denne tankegangen. Vi blir derfor svært sårbare når ikke samtlige VM-kamper går på riksdekkende TV. Det er umulig å bli samspilte når vi ikke har sett de samme kampene.

Et utslag av det lille vi fikk sett av VM-fotball var at vi farga håret før kampen. Dessverre blått/lilla og dermed lite synlig, noe som gjorde at vi ikke oppnådde tilstrekkelig skremmende effekt på motstanderen.

Bård Bergsrønning avbrøt et møte på Oppdal for å få starte på topp for Nedfallsfrukt, og ga dermed nytt innhold til begrepet møtende spiss. For dette ble han belønnet med kapteinsvervet. Bård er den første spilleren som har hatt det ærefulle vervet i to sesonger. Vi ser for øvrig gjerne at Bård sine holdninger blir smittsomme. Kapteinen viste seg ikke like sterk på frispark fra hjørnet av 16-meteren.

Stordelen av spillergruppen hadde prioritert kraftig kveldsmat fremfor den terminfesta samlingen to uker før kamp, uten at det så ut til å hjelpe. Klubbledelsens intensjon med å anbefale kraftig kveldsmat som et alternativ til to timers lek med ball var at dette skulle gjelde for èn kveld. Ved innveiinga til kampen lot det til at spillerne hadde oppfattet dette som en generell anbefaling om å ta til seg tung føde. Vi presiserer at det foreløpig ikke journalføres klubbrekorder i kaloriinntak.

En 39-årig bulgarer har fått medhold av en domstol i Svichtov i å forandre navnet sitt til Manchester United. Denne dommen skal forløpig ikke ha ført til henvendelser om å endre navn til F K (for eksempel Fredrik Kristian) Nedfallsfrukt.

Det at klubben nedprioriterer trening bidrar selvsagt til å holde oppe overskuddet i spillergruppen. Vi fant derfor i år å kunnemelde på et lag i NM i fotball i Rindal. (NM står her for nabolagsmesterskap.) Den sportslige ledelsen i klubben gjorde den genistreken å låne ut et par av våre antatt svakeste spillere til lag vi møtte i det innledende cupspillet. Dette gjorde at vi fossa gjennom innledende spill med bare 5-0 seire. Vi hadde i midlertid glemt å låne ut noen til de vi møtte i finalen, og tapte derfor 0-2.

FK Nedfallsfrukt lider selvsagt av manglende rekruttering til klubben. Det er et tankekors at vi handler spillere fra bare ett lag, og at det er det samme laget vi spiller mot. Vi nevnte innledningsvis i årsmeldinga at Rindøl-laget med spillere godt over 50 år betegnes som ungt. IL Rindøl har naturligvis innsett nytten av å beholde sine spillere tl de oppnår fordelene som omfattes av AFP-ordningen i stedet for å selge disse for en laber markedsverdi til en konkurrerende klubb.

Dette gjør at FK Nedfallsfrukt må tenke nytt. Det er derfor ikke utenkelig at vi må utenfor grensene til bygda som er stappfull av iherdige bønder for å rekruttere. Dette vil nå bli mulig på grunn av de lyse økonomiske utsiktene til klubben. Skiskytterlandslaget skaffet seg nemlig nylig ny hovedsponsor. Årsaken til at denne valgte å gå inn med flere millioner akkurat til skiskytterne var at de sto så mye i ro, og reklamen dermed ble godt synlig for publikum. På dette området skal det bli svært vanskelig å konkurrere med FK Nedfallsfrukt i åra som kommer.

Med sportslig hilsen FK Nedfallsfrukt

Edvard Baresi Halgunset
klubbdirektør