Borteseier på Hitra

Sesongens siste bortekamp for G16 gikk av stabelen mandag 8/10 på flotte Hitra Idrettspark på Fillan. Det var flott høstvær og fullstendig vindstille, noe som ikke er noen selvfølge på denne årstiden ute i havgapet. Men spillemessig motvind skulle det vise seg å bli til gangs i åpningen av kampen.

Allerede ved avspark prøvde Hitra seg med et gammelt, fiffig triks. Nemlig å lempe ballen direkte oppover mellom forsvarsledd og keeper, og sende en angriper i hundre for å nå den. Og sannelig lykkes de ikke, og ledet 1-0 allerede etter 15 sekunder! Verre åpning kan man vanskelig tenke seg.
Hitra - Rindal
Fem minutter senere var de frempå igjen, og fikk nok en gang ballen i samme posisjon og Hitra’s hurtige spiss kunne nok en gang sette ballen i mål. Til og med en tredje gang lyktes de med dette! Kun tolv minutter ut i omgangen og vi hadde 3 mål i sekken… Stemningen blant de tilreisende Rindalssupporterne ble naturligvis noe laber, men Bjarte og ”gutta” lot åpenbart ikke marerittåpningen gå inn på seg. Spillet jevnet seg etter hvert ut, og det ble tydelig at Hitras hurtighet dovnet hen, og vi fikk atskillig bedre kontroll. Jarl Oskar (bildet) smalt ballen i tverrliggeren ved ett flott Rindalsangrep. I det 35. minutt lyktes han. Etter å ha blitt spilt igjennom banket han ballen i nota, og en viktig redusering før pause var berget. Omgangen endte 3-1.

Hva treneren hadde gitt guttene i pausen forble en godt bevart hemmelighet. Men faktum var i hvert fall at Hitra jaggu skulle få smake sin egen medisin. Det bitre ”Hitra-trikset” fra første omgang lå nok som en mørk sky i bakhodet. Dette måtte bare gjenopprettes. Og Vebjørn stormet igjennom hele Hitras banehalvdel ved avspark, og tok på veien framover i mot serven fra Anders NL. Driblet så av to-tre forvirrede Hitraforsvarere og dundret ballen i nettet! 15 sekunder, æren gjenopprettet, og redusering til 3-2.

Nå ble det i en periode mye kjemping og kanskje ikke så veldig mye spill. Gjentatte ganger forble store flater på sidene ubenyttet, og spillet for mye sentrert i midten. Men etter 19 minutter handset en Hitraspiller inne i eget 16-meterfelt og dommeren blåste korrekt straffe. Jarl Oskar besørget på sedvanlig vis denne trygt i mål, og utligning til 3-3. Opphentingen førte til at Hitraspillerne ble rimelig frustrerte, og mistet nok litt fokus for en periode. Det gjorde imidlertid ikke Rindalsguttene, som nå hadde kommet skikkelig i siget. To minutter etter straffesparket satte Vebjørn og Jonas NT et skikkelig kurs i hvordan veggspill skal gjennomføres! Vebjørn avsluttet seansen med å bortimot rive nota av stolpekrokene med høyreslegga. Befriende ledelse 3-4! Hitra mobiliserte nå til sluttspurt, og kom seg til både stolpeskudd og tverrliggerskudd. For å roe ned de tynnslitte nervene til de tilreisende satte Vebjørn sitt tredje mål i det 39. minutt, og besørget med dette sluttresultatet 3-5. De fire tilleggsminuttene ble dermed tålelige, og den forholdsvis lange hjemturen en sen mandagskveld ble også atskillig lettere enn hva den tegnet til å bli i starten av kampen.

Nå gjenstår det bare én kamp denne sesongen. Førstkommende søndag den 14. oktober kl 1500 er det KIL/Hemne som avlegger oss besøk på Rinnvollen. Dette blir et skikkelig spennende oppgjør. P.t. ligger KIL/Hemne som nr 5 og Rindal som nr 6 på tabellen. I det flotte høstværet som nå er spådd håper vi at alle som har anledning møter opp og støtter laget i den siste kampen!