Oppvarming på Tolga

A-laget oppsummerer

Fotball: Herrer senior

Herrelaget spilte sin siste kamp for sesongen lørdag, og da er det tid for en liten oppsummering av sesongen. Det hele startet med en hyggelig overraskelse med en telefon fra fotballkretsen like før jul hvor vi ble tilbudt plass i 5. divisjon.  

Etter en god treningsperiode i vinter både i Rindalshuset og på kunstgress i Surnadal, spilte  vi fire treningskamper før sesongstart. Her ble det to seire og to tap mot forholdsvis bra motstand. Et godt tegn på at vi ville henge godt med i ny divisjon.

Også sesongen startet godt, med 1-0 over Tolga-Vingelen. Deretter ble det to knepne tap, begge med 1-0, mot henholdsvis Rennebu og Trønder-Lyn. Etter tre 1-0-kamper skulle det endelig løsne med hele 5 - 1 borte mot Flå, og 6-1 hjemme mot Tynset 2. Det så også lenge ut til å gå mot seier borte mot Støren, men det endte til slutt 2-2 etter en sen Støren-scoring.

Hjemme mot Sokna var det liten tvil om hvor seieren ville havne, og det endte med seier 5-1. Borte mot Melhus i neste kamp møtte vi for første gang denne sesongen et lag som var klart bedre enn oss og måtte se oss slått med 3-1. Vårsesongen ble avsluttet mot Brekken på Trollbanen. Her var det til slutt gjestene som stakk av med en knepen seier, 2-3.

Høstsesongen begynte også noe trått med "bare" 2-2 borte mot Tolga-Vingelen, og tap 2-1 borte mot Brekken helga etter. Det var derfor en kjærkommen opptur når vi til slutt gikk av med seieren mot Rennebu i en tett og tøff kamp på Skogsletta. 2-1 der.

Borte mot serieleder Trønder-Lyn ble det nok ett tøft oppgjør, som lenge så ut til å ende med seier, men det endte med poengdeling 4-4 til slutt. Flå gjestet Trollbanen i midten av september og der kom sesongens største seier med hele 7-1.

Borte mot Tynset 2 derimot kom vi fort ned på jorda igjen og måtte til slutt se oss slått med hele 5-1. Og borte mot tabelljumbo Sokna skulle vi få mer motstand enn forventet, men rodde heldigvis i land en 2-1-seier.

Sesongens to siste kamper gikk på Skogsletta mot Melhus og Støren. Begge disse oppgjørene var jevne kamper, som dessverre begge endte med ettmålstap. 3-4 mot Melhus og 1-2 mot Støren.

Dermed ender vi med 7 seire, 3 uavgjort og 8 tap. 6 av tapene er ettmålstap, og tar vi med de 3 uavgjortkampene, skjønner vi at det er svært lite som skal til før vi ender høyere enn den 6. plassen vi til slutt ender på. Det er to lag som skiller seg ut på toppen, og to i bunnen, ellers er det så og si dødt løp fra 3. til 8. plass.

Alt i alt må vi si oss greit fornøyd med sesongen sett under ett. Tross alt en divisjon høyere enn i fjor.

Det er mange spillere som i år har debutert på Rindal IL sitt a-lag. Vi kommer ikke utenom lagets toppscorer Roy Bolme, som med sine 18 fulltreffere er en viktig brikke i laget. Det er også svært gledelig med 16-åringene Stian Bolme og Torstein Heggem som begge har vært med å heve nivået både på trening og kamp. Trener Lars Ole Heggem har også vært en viktig brikke i laget, og som trener både for juniorlaget og seniorlaget er det ikke få timer han har lagt ned i år. Imponernde! Vi kunne nevnt mange her som har bidratt sterkt til et bra fotballår, men lar det bli med de fire :)

Nå tar vi en liten pause før oppkjøringen til neste sesong starter. Vi ser fram til en god vinter med perfekte treningsforhold i den nye Rindalshallen. Det vil nok gjøre oss enda bedre rustet til å hevde oss helt i toppen neste sesong!