Trollheimsløpet 2019 – Oppsummering/Stor deltagelse og store prestasjoner

Trollheimsløpet.jpgTusen takk til alle deltagere, publikum, komiteer og sponsorer/samarbeidspartnere som bidro til at dette ble en fin løpsdag/trimtur. Takk bør også rettes til de som steller med været. Fintellinga viser at det deltok 89 i konkurranseklassene, mot 36 i fjor, en bemerkelsesverdig økning. Man må tilbake til 1984 for å finne høyere deltagelse. Også i trimklassen var det økning, fra 60 til 74. Men et tankekors at bare 42 av disse, har lokalt bosted. «Utabøgdes støttekontakter» er langt flinkere til benytte anledninga til å ta seg en trimtur sjøl, før de går over til publikumsrollen etterpå.

Men det var ikke bare antallet som imponerte, det ble også løpt fort. To løyperekorder: Hanne Mjøen Maridal sletta Runa Bostad sin rekord fra 2008 med 11 sek, og Mali Eidnes Bakken slo Laila Selbek sin rekord fra 1997 med 12 sek i 3km-løypa (en noe uoppmerksom speaker fikk ikke med seg denne rekorden, noe som er beklagelig). Det ble løpt fort også i herreklassen, Kristian Woldvik kom inn på 20,01. Bare 5 har løpt under 20 min etter at løypa ble omlagt i 1994.

 

Da er alle oppdaterte statistikker på plass:

Adelskalender

Alle vinnerne siden 1994

Passeringstider

Vandrepremiestillingen

Statistikkene finner man her.

Mange fine bilder på vår Facebookside

Resultatlister:

Resultatliste pr klasse
Resultatliste pr løype

Liveresultater med mellomtider: https://live.eqtiming.com/49386# 

Vi takker våre sponsorer og støttespillerer

 

Mediaomtale

Driva (+ artikkel)

Kondis

Trollheimsporten

Todalen.no

Tidens Krav

 

Noen betraktninger til slutt. Til tross for den store deltakelsen, er den for senior alt for skeivfordelt mht nivå. 75% av deltakerne løper under 26 minutt, og det er fort. Det er da lett for at det bli litt langt mellom «båtene» for de som bruker lengre tid, noe som kan forringe løpsopplevelsen. Inntil vi får flere deltakere i tidsrommet 26 til 40 min, får vi håpe at de som lå i det området i år, bruker egen tid som motivasjon for å forberede den neste år, samt å prøve å motivere «likesinnede» til å delta. Det finnes mange som mosjonerer som kunne ha stilt. En observasjon til slutt, 77% av deltakerne i konkurranseklassene meldte på enten siste kvelden forhåndspåmeldinga var åpen, eller som etteranmeldt løpsdagen. Det hemmer planlegginga noe…..