Stor friidrettsaktivitet i helga

Andreas Dahlø Wærnes vant Storsylen Opp foran Tønseth og Dyrhaug, 8 «store og små» deltok i Strindheimlekene, Henne har rundet 70 maratonløp og Ruten Opp-deltagerne fikk fint utsyn «rettvegen» når de kom på toppen!
På bildet: Mali hopper lengde. Klikk her for stilstudie.

Storsylen Opp 11 km lørdag 17.08.13. Tydal

Storsylen Opp er et virkelig tøft motbakkeløp. Løpet er ca 11 km med ei stigning på 1.000 høydemeter og de fleste av disse kommer helt mot slutten av løpet (ca 1,5km). Før man kommer til «veggen», er det en del myr, og de var blaute etter alt regnet i det siste, men under løpet var det fine værforhold.

Vår deltager, Andreas Dalhø Wærnes, har fått trent helt som planlagt i sommer inn mot skiskyttersesongen, og ligger formmessig på et høyere nivå nå enn på samme tid i fjor, noe som dette løpet viste.

Det ble kjørt hardt fra start, med Didrik Tønseth, Andreas og Niklas Dyrhaug i tet. Dyrhaug måtte slippe relativt tidlig og Andreas måtte gi ei lita luke i begynnelsen av «veggen». Men Andreas fikk tettet luka etter hvert og «smatt» forbi, da Tønset måtte stoppe opp litt på en bergknaus.

Da ble det seier og kr 5.000,- på Andreas, etter at Tønseth hadde sopt med seg spurtpremiene.

Ringeriksmaraton, 42.195m, lørdag 17.08.13., Hole/Jevnaker

Henrik Aasbø stilte i Ringerikemaraton som også består av en stafett som går etter samme løypa. Her har arrangøren klart det uvanlige etter norske forhold, til å få til et løp med stor stemning langs hele løypa, og når løperne passerte sentrum av Hønefoss, var flere tusen tilskuere samlet. Og ved mål i Jevnaker var det rene New York Maraton-stemning!

Om det var stemninga som gjorde at Henne gikk ut vel hardt vites ikke, men passerte halvveis på 2,07, og sprakk etter 24km. Da blir det langt til mål… Men Henne er ikke den som bryter, så han kom i mål i den svært kuperte løypa på 4,38,34. Dermed er den 70. maraton i havn!!!!!

Henne ble nr 5 av 6 i klasse 55-59 og nr 34 av 49 menn totalt.

Reportasje med link til resultatliste:

Strindheimlekene, søndag 18.08.13, Trondheim Stadion

Vi stilte med 8 utøvere, «store og små». Stevnet gikk under brukbare forhold, overskyet (det var så vidt det var noen regndråper) og rundt 20 grader. Ett lite minus for de som løp på slutten av stevnet, da økte vinden, men denne gang var det medvind på borte langside, og da blir det f eks på 600m 2 langsider med motvind og ei langside med medvind.

Resultatene i ”kronologisk” rekkefølge:

J10 600m Mali Eidnes Bakken, 2,27,61 nr 1 (med «fartsbrems»)
J10 liten ball Mali Eidnes Bakken, 22,90 nr 3 (ny per med over 4 meter)
J10 lengde Mali Eidnes Bakken, 3,27 nr 2 (over gammel pers i alle 4 hopp)

J12 spyd Mathilde Eidnes Bakken, 16,52 nr 3

G12 60m Sigurd Fagerholt, 8,91 (-0,9) nr 1
G12 600m Sigurd Fagerholt, 1,49,86 nr 2.

J18/19 100m Linn Røen Skjermo 14,38 (+0,4) nr 3

MS 800m Helge Langen 1,59,30 nr 2

MS 3.000m Phillip Schjetlein 8,55,91 nr 3
MS 3.000m Trygve Reitan 9,49,81 nr 8
MS 3.000m Ole Sæterbø 9,52,63 nr 9

I klasse J10 er Mali sine resultater for for 600 m og liten ball feil, vi har sendt beskjed til arrangøren om dette og kommer tilbake med eventuell korrigering.

Vi mener at Malis tid på 600 m er 2,23,37 og at lengde liten ball er 22,90. Dette påvirker ikke plasseringene hennes i klassen sin.

Ruten Opp, 4,9 km, søndag 18.08.13., Hemne

Ole Arnold Sødal har hatt ei travel helg som både arrangementsleder og løper. Han kom inn til en 5. plass på «trygg avstand» bak vinneren Jørgen Bye Brevik. Rundt 100 deltagere, derav 18 i konkurranseklassene, mot 21 i fjor.

Det antas at Ole Arnold heller vil framheve Anne Nevin som vant dameklassen på ny rekord. Bare 3 menn var før henne på toppen, til tross for at hun i går løp det tøffe Storsylen Opp. Og med spurtpremier og totalseire i begge løp, må kuleramma fram for å summere opp det hun har løpt inn av penger denne helga…

Fint løpsvær med rundt 15 grader og nesten vindstille.