Resultater perioden 20.04.-26.04.16

Omtale fra Nybrottkarusellen (løp 1), Ladestien, Sentrumsløpet og Laderunden

Nybrottkarusellen, løp nr 1, 3,15 km, onsdag 20.04.16, Stjørdal

Nybrottkarusellen opprettholder sin popularitet med 100 løpere i den lengste løypa, og 46 i kortløypa.

Vår løper Bjørn Sæther ble nr 7 i sin klasse 20-39 år på tiden 11,11,4. Totalt kom han inn på 11. plass. Ola Berg Fines ble klar vinner.

Ladestien, 4,1 km, torsdag 21.04.16., Trondheim

Første løp i Bedriftskarusellen ble avholdt sist torsdag med fire RIL-løpere på startstrek. Løypa går etter Ladestien, tur/retur Rotvoll-Devlebukta under forhold som ikke var helt optimale.

3 løpere i en særklasse, derav to av våre, Jon Arne Gaundal og Kristian Engen Forbord. Kristian får større fart på beina for hvert løp, og lå i ryggen til Jon Arne nesten helt til mål.

Imponerende deltagelse, 176 på tid, samt mange i trimklasse uten tidtakning. Bra resultatservise med liveresultater. Bedriftskretsen investerte allerede i 2012 i elektronisk tidtakersystem med databrikke i startnummeret.

Vi referer fra bedriftsløp på vår hjemmeside, men resultatene blir ikke med på vår årsoppsummering.

Sentrumsløpet, 10 km, lørdag 23.04.16., Oslo

Sentrumsløpet var det tredje største mosjonsløpet og det desidert største 10 kmløpet her i landet i fjor. Hele 8.528 er registrert med tid på 10 km. I tillegg en 5 km med 857 deltagere.

Vi hadde med en deltager, Tormod Vatten. Han løp inn til en klar pers på 38,10. Han ble totalt nr 408 uansett klasse. I sin klasse 23-34 år ble han nr 164 av 1.400. Det er bare å konstatere at Tormod er i bedre form enn på flere år.

Første halvdel av løypa er tyngre enn andre halvdel. Likevel var det ikke alle som hadde negativ splitt på andre halvdel. Tormod hadde 19,25 og 18,46.

Komplette resultater:

Laderunden, 5 km, mandag 26.04.16., Trondheim

Laderunden, som ble arrangert for 43. gang, er et bedriftsløp. Laderunden har vært svært populær, men viser nå en nedadgående trend. 110 deltakere i 2014, 88 i fjor og 62 i år. Kan årsaken være at flere prioriterer bedriftsidrettens terrengkarusell (som for øvrig blir svært godt markedsført) og at Trønderjogg har flyttet til våren?

Løypa er kontrollmålt, men relativt tung, spesielt andre halvdel der det er 2 tunge motbakker, der man i år også fikk motvind.

Jon Arne Gaundal vant på 16,28, som er 24 sek bedre enn i fjor. Fornøyd var også David Sommervold Felde som kom inn på 17,13,