Mali

Resultater perioden 04.05.-11.05.

Her er referater fra to løp i Bodø, Botn Rundt i Rissa, Tordenskioldsløpet med 16 RIL-løpere(!) og jente/guttestevne i Børsa.

2. løp Gampen 2016 - Tverlandsbrua

Bodøgampen, løp nr 2 (Tverlandsbrua), 4 km, onsdag 04.05.16, Bodø

Da er begge våre to Bodøværinger i gang med sesongen. Bjørn Vonheim løp inn til en 9. plass totalt, og til en 2. plass i sin klasse 50-59 år. Tid 14,23. Jørund Eldevik nr 19 totalt og en klar klasseseier i 60-69år. Tid: 15,08.

Vinneren Thomas Jeremiassen fra Tverlandet il, brukte 13,04. Totalt 91 deltagere.

4 km rundløype, relativt flat etter asfalt. Greie forhold, lite vind, opphold og 9-10 grader.

Komplette resultater:

Botn Rundt, 15,3 km, torsdag 05.05.16., Rissa

Botn Rundt arrangeres hvert år Kristi Himmelfartsdag, denne gang for 48. gang! Ei relativt tung løype over 15,325 km, derav ca 9 km på grus.

Vi hadde en deltaker, Jon Arne Gaundal, som kom inn til en tredje plass på 49,58, noe som gir ei km-tid på 3,18. Det er bra i denne kuperte løypa. Jon Arne løp sammen med Thomas Fremo fra Fjellørn, men ble spurtslått med 2 sek. Fint samløp, Jon Arne dro i flate partier, mens Fremo lå foran når det gikk opp eller ned.

Vinner ble Ebrahim Abdulasziz fra Strindheim på 49,23. Han løper i klasse M30-39 år. Jon Arne ble nr 2 i sin klasse 20-29 år.

Jon Arne løp i fjor på 54,10, mens «Aziz» brukte da 50.10. Noe av den store framgangen skyldes at værforholdene i år var mye bedre. I fjor var det regn og vind, mens det i år var 12-13 grader, opphold og nesten vindstille. Men samtidig viser dette at Jon Arne har tatt et stort løft som løper i løpet av dette året.

Tordenskioldløpet, 5 & 10 km, tirsdag 11.05.16., Trondheim

Vi stilte med 16 deltagere i årets Tordenskioldløp som man vil finne i resultatsammendraget nedenfor. Tordenskiold kommer tett etter Kollen og bare 2 av disse løp der.

Mange gode resultater, men vi overlater til leserne å studere/bedømme vår «faktabox». Setter opp denne detaljert med bl a antall deltagere i hver klasse, mest for å illustrere at her er ikke terskelen høy for å delta. Derfor bør flere av våre mosjonister prøve seg.

Litt om løypene. 10 km-løypa er tung, mens 5km er adskillig lettere. Begge løypene skal være kontrollmålte, men det er i ettertid hevdet at 5km-løypa var bortimot 150m for kort. Det som er sikkert, den var i alle fall helt lik løypa i fjor.

Svært fine løpsforhold, lettskyet, 11-12 grader, og lite vind til Ladeområdet å være.

Deltagelsen har ligget på litt over 1.200 de tre siste årene, 1.235 i år mot 1.224 i fjor. Tordenskioldsløpet er det klart største 5/10km-løpet i Midt-Norge.

605 bilder!!!! Med våre karakteriske klubbklær er vi svært synlig i mengden og lette å finne!!!

Bodøgampen, løp nr 3 (Mørkved), 5 km, onsdag 10.05. 16, Bodø

Bjørn Vonheim har deltatt i ny «Gamp», sammen med 148 deltagere. Bjørn er ikke helt i støtet ennå. Han var med tetgruppa fram til 3,5km. Men så med egne ord: «Gjekk på ein smell og måtte ned i krabbegir halvvegs». Han kom inn på 17,56, 32 sek svakere enn i fjor. Det holdt til en 8. plass totalt og 2. plass i klasse 50-59 år.

Vinner ble Morten Harjo Pettersen på 16,05. Han er fra Vadsø og mest kjent som langrennsløper med gode resultater i Norges- og Scandinavisk Cup. Men la opp foran denne sesongen for å konsentrere seg om studieavslutninga i Trondheim. I denne tiden har vi sett han i mange motbakkeløp i Trøndelag.

6 grader opphold. Asfalt, noe grus. Høydeforskjell 40m og løypa som ikke er kontrollmålt, er ca 4,9km.

Jente- & guttestevne, onsdag, 11.05.16, Børsa

Fine forhold for friidrett i Børsa, sol og vindstille.  Vi hadde med to deltager, Mali og Mathilde Eidnes Bakken.

Mathilde, har hatt en skadet ankel i noen uker, men den holdt, og hun fikk opp sitt lengstestøt allerede i første omgang. 8,87 er klar pers mot 8,14 i fjor. Hun vant J14 med over en meter. Innendørs i vinter oppnådde hun 8,99, så hun har mere inne.

Mali debuterte på 800m. Hun var eneste deltaker i J13, men løp sammen med J14 og G13/14. Hun klarte seg bra i feltet og kom inn på fine 2,36,9.