Bjørn Vonheim over mål i Hadsel.  Foto: Pål Fondevik, Hadsel Maraton

Reportasjer fra siste ukes løp: Jordbærtrimmen, Storsylen Opp og Hadsel Maraton (10 km)

8 RIL-løpere i Jordbærtrimmen, Kristian Engen Forbord har deltatt i Storsylen Opp og Bjørn Vonheim løp inn til årsbeste på 10 km i Hadsel Maraton.

Bilde: Bjørn Vonheim over mål i Hadsel.  Foto: Pål Fondevik, Hadsel Maraton

Storsylen Opp, 11 km, lørdag 06.08.16. Tydal

Storsylen Opp er et virkelig tøft motbakkeløp. Løpet er ca 11 km med ei stigning på 1.000 høydemeter og de fleste av disse kommer helt mot slutten av løpet (ca 1,5km).

Man starter med ca 3 km motbakke, deretter nesten 7 km med et mer «løpervennlig» terreng, før man altså møter «veggen», som man heller kan kalle ei steinur som består av over 700 høydemeter!

Vår deltager Kristian Engen Forbord lå som topp 5 etter 3 km med stigning, men tapte mange plasser i «lettpartiet» fra 3 til 10km. Og opp «veggen» følte han at han ikke fikk utnyttet sin forsè. Så langt er det litt kortere løp med jevn stigning som passer Kristian best og kommer nok til å prioritere det. Da slipper man i hvert fall å bruke 2 t ned igjen til start slik som i Storsylen. Slike lange «nedturer» har også den negative effekt, at man må bruke lengre tid til restitusjon før neste treningsøkt.

Totalt sett kom Kristian kom på 18. plass, (7. plass i klasse 23-35 år), 11,17 etter Niklas Dyrhaug som vant på «hjemmebane».

Komplette resultater med mellomtider ved Syltjønna: http://live.eqtiming.no/25303# (og vi som er gode til å søke, finner at Arne Skjølsvold, har deltatt i trimklassen. For å finne ut hvor lang tid han brukte, må vi sikkert spørre han sjøl om)

Her er noen fantastiske dronebilder:

Hadsel Maraton, 10 km, lørdag 01.08.16., Hadsel

Arrangøren starter sin beskrivelse av løypa slik: «Midt i øyriket Lofoten og Vesterålen ligger Hadseløya som er en maratondistanse i omkrets. Tar ikke løpet pusten fra deg, vil nok naturen sørge for det.» Bjørn Vonheim nøyde seg med 10km i denne naturen, men så hadde han opplevd mye etter 12 dager på rundreise i Troms og Finnmark i forkant.

Det ble et sololøp på Bjørn, det var bare to som løp raskere, de lot han gå med en gang. I ei lettløpt, kontrollmålt løype, fikk han til ei fin avslutning de siste 3 km, og kom inn til klar klasseseier på 36,14, sesongbeste, 24 sek raskere enn i MSM i Tromsø. Dermed opp fra delt 10. plass til 6. plass på Norgesstatistikken i sin klasse 50-54 år.

Fine forhold, 12 gr og overskya oppholdsvær og en liten bris.

Reportasje kondis.no:

Facebook med mange bilder:

Hjemmeside:

Jordbærtrimmen, 10,7 km, lørdag 06.08.16., Lensvik

Vi stilte med 8 løpere, mot 3 i fjor. Fine forhold, 16 grader og overskyet.

Flere gode løp av våre, med Jon Arne Gaundal som bestemann på en tredjeplass. Løpet viser Jon Arne sin store framgang på ett år, i fjor duellerte han med Terje Olsen, en duell han tapte pga for dårlige utforegenskaper. I år løp han solo fra 2 km, likevel på ei tid som var 47 sek bedre enn i fjor. Han kom inn på 35,35 som gir en 7. plass på en av våre sterkeste adelskalendere, der vi har noterte tider siden 1988!!! Se adelskalenderen under peker statistikker .

Jon Arne var klart bak Ola Sakshaug og Trond Ørjan Eide, men de skiftet på å dra, og duellerte hardt den siste kmèn. Ola kom inn på 33,56, 37 sek bak løyperekorden til Peder Arne Sylte. Han er de færreste som kjenner til i dag, men presenteres best ved å vise til perser på 13,46,2 og 28,54,5 på hhv 5 og 10.000m.
Fint løp også av Alexander Hofstad som kom inn på 37,18, i hans første konkurranse siden 10. mai.

Komplette resultater: Antar de vil komme her: http://www.lensvik-il.no/p/4408/jordbaertrimmen Inntil videre får man se på ei lite leservennlig resultatliste her: http://www.avisa-st.no/nyheter/2016/08/07/39-sekunder-unna-rekord-13141771.ece