Ratkaisu

Reportasje fra Sverige, Canada og Finland

Internasjonal preg denne gang, Henrik Aasbø har løpt maraton i Gøteborg, Thomas Holm halvmaraton i Canada, mens Lars Moholdt og Tiia Tallia har deltatt i et løp i Finland.

Gøteborg Marathon, 42.195m, søndag 12.10.14., Gøteborg

Fra sin bopel på Ski, har Henrik Aasbø ikke lange biten til flere svenske maratonløp. Denne gang har han vært i Gøteborg for å løpe sin 91. maraton og det 16. i år!!!

Fin kropp og løp kontrollert inn til 4,21,50 etter passering halv på 2,12. Han ble nr 3 av 4 i klasse 55-59 år.

Resultater:

Victoria Half Marathon, søndag 12.10.14., Victoria, BC, Canada

Thomas Holm deltok i en halvmaraton etter en lengre konkurransepause, et løp som ikke gikk så bra som han ønsket seg. Det har blitt for lite trening de siste ukene, og forma tilsa at passering 10,25 på de første 3 km, ble for hard, og det tærte på inspirasjonen at han tapte plasser derifra og inn til mål.

Han kom inn på 1,18,20, flere minutter bak det han hadde håpet på. Totalt ble han nr 26 av de 3.795 (!) deltagerne. I sin klasse 25-29 ble han nr 4.

Han har hatt problem med å motivere seg til hardøktene i det siste. Viktig melding: Vi skal sørge for å piske deg ut på hardøktene igjen når du vender nesen hjemover!

Resultater:

Hjemmeside:

Kisähölkkä Heinola, 7,5km/4,5km, søndag 12.10.14., Finland

Lars Moholdt og Tiia Tallila har deltatt i et løp i Finland. Lars har nettopp gjort unna et lengre høydeopphold, der hardøktene måtte utføres svært kontrollert. Dermed passet det bra med en konkurranse nå.

Løpet de deltok var ikke så stort, men var så viselig opplagt at de løp i skiløype på 1,5km, i ett ulikt antall runder, men alle stilte i samme fellesstart. Dermed ble det noen å løpe sammen med uansett nivå.

Det var ei småkupert løype med to «fiskbeinsbakker». Lars tok teten fra start, men ble passert i hver «fiskbeinsbakke» av en løper. Men Lars løp han inn igjen hver gang, og når de kom til den siste bakken på den siste runden, var det Lars sin tur til å rykke, fikk ei lita luke og vant klasse Miehet 7,5km to sek foran nestemann.

Tiia løp jevnt bra og ble nr 3 i klasse Naiset 4,5 km.

Bildet viser Lars i det avgjørende øyeblikket.