Rapporter fra NM, Jordbærtrimmen, Storsylen Opp og et terrengløp i Canada

Helge Langen har deltatt i NM, Tor Jarle Bolme NM-løpet, Jon Arne Gaundal, Arnt Inge Nilsen og Alf Petter Bøe i Jordbærtrimmen, mens Per Wirèhn har deltatt i et terrengløp i Canada.

Hoved-NM, 800m, 1.500 og 10.000m, lørdag 31.07.-02.08.15., Haugesund

Helge Langen var den eneste fra klubben som var kvalifisert for deltagelse. Klarer man et kvalifiseringskrav, er man kvalifisert til å stille i to år, og man kan stille i de øvelsene man ønsker. Helge har ikke vært i fjorårsform, og har vært langt unna å klare NM-kravene på 800m og 1.500m i år, mens han klarte NM-kravet på en 10.000m på Lillehammer for ei halvannen uke før NM. Helge er derved kvalifisert for neste års NM på Askøy og slipper å stresse med å forsøke å klare kvallikkravene tidlig i sesongen.

Helge deltok på 3 distanser, og generelt for alle 3 var at han måtte åpne hardt for å følge hovedfeltet fra begynnelsen. Når han da først måtte slippe, gikk rundetidene kraftig opp. Dermed viser ikke tidene Helge sin reelle kapasitet. Litt om hver distanse:

FREDAG 31.07.15 1.500M FORSØK: Forutsetning for finaleplass: To heat à 10 løpere, der de 6 beste i hvert heat gikk videre til finale. Allerede etter 500m begynte Helge å gi noen meter til hovedfeltet, men prøvde å få kontakt igjen ved 800m, men det ble forsøket. Helge har to øvelser igjen, og da ble det ikke kjørt for fullt på siste runden og kom inn 4,10,82, 8 sek bak sesongbeste, på en 9. plass. Her er komplette resultater: http://webres.andro.no/nm/2015/res.asp?res=r-ms-1500_m&dag=1

Link til video som er litt mer «subjektiv» enn arrangørens livestreaming. Den viser også noen klipp fra forberedelsene de siste 10 minuttene. http://youtu.be/fYyUce3F2r4

Greie forhold, 12-14 gr sol, litt vind

LØRDAG 01.08. 800M FORSØK: Helge Langen «traff» ikke med «trekninga» mht heatplassering. Forutsetning for finaleplass: 3 forsøksheat med 8 løpere i hvert heat, der 3 fra hvert heat gikk til finale. Helge kom i samme heat som denne mannen: http://friidrett.forbundetonline.no/nyheter/Sider/Se,-en-cubansk-NM-favoritt.aspx Lopez satte bra fart fra start og passerte 400m på 58 sek, og Helge med årsbeste på 1,59 hadde ikke sjanse til å følge. Derfor tenkte Helge mer på 10.000m neste dag, enn hva sluttiden ble. Derfor ble det rusletempo på andre runde og kom inn på 2,14,87. I fjor løp Helge 800m-finale på søndag en liten time før han løp inn til pers på 10.000m. Det slapp han å tenke på i år. I Helge sitt heat måtte man løpe på 1,54,63 for å komme til finale, mens i de to andre heatene ble vinnertidene over 2 min. Res: http://webres.andro.no/nm/2015/res.asp?res=r-ms-800_m&dag=2 Det hører med til at nevnte Lopez stilte ikke i finalen pga ei vond tå.

SØNDAG 02.08. 10.000M FINALE. De 8 første rundene gikk på 74-75 sek. Jevne 75 runder gir ei sluttid på 31,15, godt under Helge sitt nivå. Han slapp da hovedfeltet, tok 4 runder på rundt 80, dette ble også for tøft. Men i stedet for å bryte, la han seg på 85 runder. Han kom inn på 33,42,85 og 24. plass, sisteplass av de som fullførte (5 mann brøt). Publikum satte pris på at han fullførte, og det var bare teten som fikk større applaus enn han på oppløpet. Sjøl om Helge er godt bak fjorårsnivå, så må trøsten være at han løp over 2 minutter fortere enn dette for bare halvannen uke siden, slik at han er bedre enn de resultatene han har fått vist nå i NM.

NM-løpet, 5 km, lørdag 01.08.15., Haugesund

I pausen mellom forsøkene og finalene under lørdagens NM, var det innlagt et mosjonsløp over 5 km (kontrollmålt). Ei meget spesiell løype, det ble løpt en runde på ca 1.580m 3 ganger, og for hver runde var man innom stadion. Relativt flat løype, men det ble en del krappe svinger ut og inn av stadion.

Blant rundt 200 deltagere, stilte Tor Jarle Bolme. Han kom inn på 21,38 og 2. plass i klasse 60-64 år. Totalt nr 50 av alle deltagere.

«Søkbar» resultatliste her:

Reportasje kondis.no:

Jordbærtrimmen, 10,7 km, lørdag 01.08.15., Lensvik

Vi stilte med 3 løpere, Jon Arne Gaundal, Arnt Inge Nilsen og Alf Petter Bøe, noe som er langt færre enn de siste årene. Fine forhold, 16 gr, sol og en liten bris.

Joakim Sødal og Tore Dybdahl tok umiddelbart teten og fikk ei luke. Etter rundt 5 km måtte Dybdahl slippe, og ble tatt igjen i siste motbakken av Jon Arne, Terje Olsen (Danica) og o-løper Andreas Sølberg. Siste km går relativt bratt nedover mot mål, og Jon Arne, som fersk løper, har ikke utforteknikken helt på plass ennå og måtte se seg slått av Terje Olsen i kampen om andreplassen. Men dette forbedres fra løp til løp.

Godt løp av Jon Arne, som nå kom inn på 10. plass på vår eksklusive adelskalender. Se hele adelskalenderen under peker statistikker .

Jon Arne dro ikke tomhendt hjem. Som vinner av klasse 21-34 år, fikk han en halv kasse jordbær, laks («rundlaks på 2,7 kg»), samt noen gavepremier i tillegg!!!

Storsylen Opp, 11 km, lørdag 01.08.15. Tydal

Storsylen Opp er et virkelig tøft motbakkeløp. Løpet er ca 11 km med ei stigning på 1.000 høydemeter og de fleste av disse kommer helt mot slutten av løpet (ca 1,5km). Før man kommer til/møter «veggen», er det en del myr.

Vi hadde en deltager på startstreken, Ola Balestrand. Han tok nok dette mer som en opplevelse ennå stille opp for ei best mulig plassering. Og værmessig ble deltagerne velsignet med pent vær, etter at det hadde snødd dagen før!!! Nysnøen hang igjen såpass, at innkomsten ble flyttet 100m ned fra toppen. Derfor kan ikke årets tider sammenlignes med foregående år.

Ola kom inn på 1,37,24, og ble nr 15 i sin klasse 23-35 år og nr 61 av alle deltagere. Det mest bemerkelsesverdige med årets løp, var vel at det var bare 7 løpere som unngikk tjeideng, noe som illustrerer Therese Johaug sin enorme kapasitet.

Reportasje langrenn.com:

Komplette resultater (legge inn søkebegrep sjøl):

Get Buster Trial, 15 km, lørdag, 11.07.15, Ladysmith, BC, Canada

Per Wirèhn har vært på ferie i Canada. I tillegg fjellturer, har han benyttet anledningen til å delta i flere o-løp og et terrengløp. Det mest spesielle med dette terrengløpet, er at han som vant dette i fjor, heter Thomas Holm……. http://racedaytiming.ca/results/2014GB003LongCourse#.U74SPMvlqpo

Pga stor skogbrannfare(!) ble løypa lagt om og det ble løpt to runder i ei kort løype, i stedet for en lang runde på 16 km. Dagen startet med 25 grader, men det ble etter hvert vått, den første regndagen på over en måned.

Tøff løype og det ble store avstander. Per ble nr 2 på 1,12,07, 4,25 bak vinneren Shane Ruljancich, for øvrig treningskamerat av Thomas i fjor. Da er spørsmålet, hvilken RIL-løper deltar i dette løpet neste år…