10SPOtrollhsløp+2013+009[1]

Nybrottkarusellen og Fjellseterløpet

Berit Mogstad vant Nybrottkarusellen, mens Helge Langen og Andreas Dahlø Wærnes ble nr 3 og 4 i Fjellseterløpet, et løp som kanskje vil bli husket mest for at det tok over 30 timer før resultatene forelå.

Nybrottkarusellen, løp nr 1, 3,15 km, onsdag 23.04.14, Stjørdal

Berit Mogstad har sesongdebutert med joggesko, og fikk ei kvalitetsøkt i den litt over 3 km lange løypa som går i området rundt Øverlands Minde. Noen bratte bakker og varierende underlag, ca 25% av løypa går i terreng. Og regnet bøttet ned…..

Berit vant løpet på 11,42,4, 25 sek foran junioren Solveig Dyrdal fra Selbu, som ble nr 4 i J17 i NM Terrengløp på Ås sist helg.

Hun syntes det gikk overraskende bra, tross kun ei hardøkt (terskel) løping etter skisesongen.

«Fikk presset hardt uten at det kostet all verden, men blir nok støl et par dager framover», var kommentaren etter løpet.

For komplette resultater:

FJELLSETERLØPET, 8,3 km, onsdag 23.04.15., Trondheim

Dette tøffe løpet, som arrangeres av NTNUI, starter ved Lerkendal, går over Stavnebrua, opp Ila til Skistua. Første kmèn er relativt flat før det stiger over 400 høydemeter oppover mot Skistua.

Rundt 400 deltagere fullførte løpet i regnværet. Vi hadde med 5 løpere, der Helge Langen og Andreas Dahlø Wærness var blant de beste. Ola Sakshaug og Anders Tetlie Rennemo åpnet best. Det har ikke fungert helt optimalt for Helge i det siste, så han åpnet forsiktig og la seg litt bak i feltet. Men økte på og passerte Andreas ved Byåsen Butikksenter, og tok igjen etter hvert Rennemo. Han la seg imidlertid i rygg på Helge den siste bratte kmèn opp mot mål ved Skistua og gikk forbi på de siste meterne. Dermed ble det tredje plass på Helge, 23 sek bak vinneren Ola Sakshaug og 20 sek bak sin egen vinnertid fra i fjor, og var godt fornøyd med det.

Andreas, som ikke har så mange økter med løping etter skiskyttersesongen, syntes kroppen fungerte bra, men hadde ikke det siste giret til å følge Helge da han ble passert. Fin 4. plass og ny pers.

RIL-adelskalender finner du på vår statistikkside. Se midt på sida.