NM Terrengløp: Helge nr 16, mens Terje O tok sølv i klasse 45-49 år

Vi stilte med 5-løpere i NM som ble arrangert i Levanger.

NM Terrengløp, lang løype, 10 km (kontrollmålt til 10.400m), lørdag 05.10.13, Røstad, Levanger

Frol il, arrangerte NM terrengløp i ei 2 km løype rundt ”Høyskoleområdet”. Dette ble ei relativt tøff «ekkerløype» med til dels sugende underlag.

12 grader, litt vind, men regnbygene gikk akkurat forbi.

Vi hadde 5 deltagere med, Helge Langen, Thomas Holm, Per Wirèhn, Terje Olsen og Sigurd Stenvik.

Helge, vår bestemann, løp jevnt og godt, men bortsett fra førsterunden ble han liggende mye alene. Etter første runde, lå Helge som nr 19. Han plukket noen plasser og kom inn til en 16. plass i klassen på tida 35,36,3, 2.05 etter vinneren Ørjan Grønnevig som fikk 33,31,6. Grønnevig som for øvrig tok sin 4. NM-tittel på 6 uker. Helge deltok også i tilsvarende NM ved Kristiansten Festning for 2 år siden. Det løpet var ikke helt representativt for hans kapasitet, men det illustrerer hans bemerkelsesverdige framgang. Han var da 8 minutter etter vinneren, nå var bare han 2min bak!!! Han kan også notere seg som beste sør-trønder.

Thomas ble nr 25 på 37,23,6, mens Per kom inn på 38,45,9 og 30. plass.

Vår gode veteranløper Terje, løp inn til en flott sølvmedalje i 45-49 år. Han kom inn på 38,18,4 og ville ha blitt nr 35. av 46 uansett klasse. Som ofte før, det ble dobbelt Terje Olsen i tet, Terje Olsen, Byåsen vant på sterke 36,39,2, som gir en 21. plass uansett klasse.

I juniorklassen sesongdebuterte (!!!!) Sigurd Stenvik. Han meldte seg inn i vår klubb foran denne sesongen, men han pådro seg langdistansekne før han kom skikkelig i gang. Han er o-løper, men ønsket å konkurrere i friidrett i tillegg, for å bedre sine løpsegenskaper. Han har fått trent systematisk de siste 2-3 mnd og har løpt noen o-løp, men er fortsatt godt bak sin kapasitet. Juniorene løp 6 km, og han kom inn til 13. plass på 23,05,9, 3,05 bak vinneren. Sigurd klarte sitt mål, nemlig å slå sine o-konkurrenter, tvillingene Ressem, som løp på hjemmebane.

I NM terrengløp inngår også en konkurranse for beste 3-mannslag beregnet etter plassiffer. I herreklassen vant Tjalve hårfint foran Vidar. Vinneren får representere Norge i EM for klubblag i Spania på februar. Vi har kost oss med å beregne at Rindal var beste trønderlag, men vi har dessverre ikke hørt om noen tilsvarende premie der…

Kondis.no har satt opp resultatlista for senior samlet for alle klasser manuelt, ettersom arrangøren ikke har gjort det…….Her er også alle resultater klassevis, noen bilder er kommet, enda flere skal det bli: http://www.kondis.no/nevin-og-groennevig-norske-mestre.5314095-127676.html