NM-sølv til Joachim, mens Bjørn Vonheim, Alf Petter Bøe og Henrik Aasbø har deltatt i hhv i Elias Blix-løpet, Rotevatn Rundt og Muray Marathon.

Joachim Tranvåg tok sølv i NM halvmaraton i klasse U22 i Knarvik.

Elias Blix-mila, 10 km, lørdag 31.08.13., Gildeskål

Bjørn Vonheim stilte i en tøff 10 km med mye kupering i Gildeskål. Bjørn har slitt litt med helene etter SOL, så treninga har ikke vært så intens, men var smertefri under dette løpet.

Som i fjor var Svein Eggesvik fra Nordfjord il hans hardeste konkurrent. Da vant Bjørn klart, men denne gang merket han fort at Eggesvik var den sterkeste, og prøvde å henge så lenge som mulig, men måtte slippe etter 7-8 km. Eggesvik fikk tida 38,34, mens Bjørn kom inn på 38,54. I fjor løp Bjørn på 36,47, som var et av hans beste løp for sesongen.

Rundt 20 grader og fine løpsfohold. Rundt 20 deltagere på startstrek

 

Rotevatnet Rundt, 6,1 km, lørdag 31.08.13., Volda

Alf Petter Bøe deltok i Rotevatnet Rundt i Volda for tredje gang denne sesongen. Dette er et løp som arrangeres flere ganger for året. Nå løp han på 24,10, 8 raskere enn da han deltok i midten av juni. I slutten av mai løp han på 24,58, så det går framover tidsmessig, sjøl om han sliter litt med at han blir litt stiv i den ene hofta.

Totalt ble Alf Petter nr 4. Vinneren Bjørnar Hunnes brukte 21,37.

Løpet går etter litt asfalt, men mest skogsbilveg/grusveg.

 

 

Fjord Norway Half Marathon (med innlagt NM halvmaraton), 21.097m, 31.08.13, Knarvik

Knarvikmila er Vestlandets største mosjonsarrangement med 7.200 deltagere. Milløpet har størst oppslutning, mens det stilte 385 løpere på halvmaraton, der det var innlagt NM. Vår deltager, Joachim Tranvåg, løper i klasse U22, og han lå såpass langt framme hele løpet at han hadde oversikt over løperne som var i hans klasse. I mål var Joachim nr 4 av disse, men seinere viste det seg at to av disse var påmeldt i seniorklassen, dermed ble det NM-sølv på han.

Bra opplegg og flott løpsvær, men løypa er svært tung og kupert, se Joachim sin GPS-utskrift under. GPS-data.png

Ørjan Grønnevik, som vant NM-gull både på 5.000 og 10.000m forrige helg, vant også her på tida 1,06,56. Hans trener mener at dette ville ha gitt ei tid på under 1,03 i ei lett løype.

For Joachim gikk første 10 km på 36,16, noe som gir ei km-tid på 3,38, mens på «andre halvdel» hadde han 3,47 pr km. Ha lå stort sett som nr 13 totalt hele vegen. Han ledet på han som vant juniorklassen til 19km. Da fikk han det svært tungt, og tapte 38 sek inn til mål.

Årsaken til denne seine rapporteringa, var usikkerheten rundt Joachim plassering. Joachim måtte dra før premieutdelinga, og NM-resultatlista ble ikke presentert på arrangørens hjemmeside før mandag ettermiddag, 2 døgn etter at løperne hatt vært i mål!!!! Fortsatt er det ikke klare nok instrukser fra forbundet om retningslinjene for hvordan NM-listene skal settes opp mht klasser, dermed blir dette ulikt behandlet fra arrangør til arrangør.

Klikk på den gule linja, og du får opp NM-resultatene, se arkfane U22 nederst:

Resultat NM 1/2 marathon
Her kan ein sjå komplett resultatliste NM 1/2 Marathon.
Reknearket er delt i 3, klassar, senior og u22.

Her er komplette resultater:

http://live.ultimate.dk/desktop/front/?eventid=1723&language=no

Reportasje på kondis (her vil dere se en funksjonær som sliter med å få vinneren av løpet til å snu der han skal snu):

http://www.kondis.no/groennevigs-tredje-nm-gull-paa-ei-uke.5288423-127676.html

Løpets hjemmeside: http://www.knarvikmila.no/

 

Moray Marathon, 42.195m , 31.08.13, Moray (Skottland)

Henrik Aasbø har vært i Skottland på en kombinert fotball, løpetur, fjellltur. På lørdag så han lederlaget i skotsk fotball, Inverness spille mot Aberdeen, før han søndag gav seg i kast med sitt 71. maratonløp. Det var meldt opp i 15 m/s vindstyrke, så det ble tøft i motvindpartier. Han følte seg lett i kroppen, og lå godt an til å løpe under 4,20 for første gang denne sesongen. Og til tross for motvind siste mila, så kjempet han seg inn til 4,19.58.

Men Henne hadde ikke fått nok, dagen etterpå besteg han Storbritannia sitt høyeste fjell, Ben Nevis på 1.343 moh.

http://www.moraymarathon.com/