Olavsstafetten

Nå øker konkurranseaktiviteten

Reportasjer fra Bodøgampens første løp (Jørund Eldevik), Nidelven Rundt (David Sommervold), Olavstafetten (4 lag), 1.500m på Ås (Helge Langen og Steinar Bøe), Inov-8 Trailcup (Lars Moholdt) og Bodøgampen andre løp (Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik).

Bildet:
Anna Børset og Elise Bakken i fint driv på 1. etappe i Olavstafetten

Bodøgampen, løp nr 1 (Bratten), 5 km, onsdag 25.04.18, Bodø

Bodøgampen har hatt et kraftig løft i deltagelsen de 2-3 siste årene, og økningen ser ut til å fortsette. Hele 325 deltagere!

Hyggelig gjensyn med Jørund Eldevik, som ikke deltok i konkurranser i fjor. Han kom inn på tiden 20,07 og vant sin klasse 60-69 år og ble nr 29 totalt blant de 325 deltagerne.

Vinner ble Olav Hovland på 17,08.

Nidelven Rundt (Bedriftskarusell), 4,1 km, mandag 26.04.18., Trondheim

I det andre løpet i Bedriftskarusellen i terrengløp, deltok David Sommervold. Han kom på 14,58 og ble nr 8 i klasse 16-39 år. Totalt ble han nr 9 blant de 273 deltagerne.

Vinner ble Nils Magne Bøen Grave fra Namdal på 14,07.

Olavsstafetten, tirsdag 01.05.18., Trondheim

Olavstafetten er virkelig i støtet, 131 lag på startstreken, mot 83 i fjor, noe som betyr at 737 løpere var i aksjon. I fjor skrev vi på denne side: «Det bør inspirere til at vi neste år stiller 2 lag i denne klassen, samt lag i aldersbestemte klasser». Det klarte vi: 2 lag som deltok med stor iver i klasse 8-10 Mix, 1 lag i Menn Senior og et vi kalte Rindal MIX som deltok i klassen «Menn bedriftslag og lag utenfor NFIF».

MS-laget var satt opp slik at de som skulle til Kollen fikk mest mulig like etapper som der. Dermed var det 8 løpere som fikk fin gjennomkjøring med tanke på Kollen. Åpen klasse. MS-laget ble nr 6 av 15 lag, mens «andrelaget» vår, Rindal MIX ble nr 3 i sin klasse.

Erik Liahjell Saue

På de tre siste etappene på lag 2, «leide» vi inn 3 løpere, for å fylle laget.

1.500m, tirsdag 01.05.17, Ås

Helge Langen og Steinar Bøe stilte på en 1.500m på Ås for ei gjennomkjøring til Kollen. De løp på hhv 4,12,72 og 4,21,16 og ble nr 1 og 4 på det. Heldig med været, dårlig før og etter, men opphold under oppvarming og konkurranse.

Inov-Trail cup, 2. løp, 5,8km, 01.05.18., Kauppi

Lars Moholdt: «Dro i gang ny sesong med en skikkelig kaldstart 1.mai. Det var vårens første løpetur uten barnevogn». Han stilte under mottoet konkurranser er den beste form for trening.

«Kom meg greit gjennom første halvdel, men derfra gikk det smått». Lars kom inn på 24,25 og nr 5 av de som stilte i herreklassen. Vinneren brukte 22,00, men han var til gjengjeld 1,38 foran andremann.

Bodøgampen, løp nr 2 (Tverlandsbrua), 4 km, onsdag 02.05.18, Bodø

Løpskarusellen i Bodø fortsetter å imponere, denne gang deltok 350 på tid. I fjor deltok 207 i tilsvarende løp.

Også vår deltagelse økte, ettersom Jørund Eldevik fikk selskap av Bjørn Vonheim. Bjørn løp på 14,37, to sek raskere enn i fjor. Ble nr 2 i klasse 50-59 år, mens han ble nr 13 totalt. Jørund kom inn på 16,13 og vant 60-69år og ble nr 47 totalt.

Vinner ble Sondre Skjevik på 13,13. 4 km rundløype, relativt flat etter asfalt. Opphold og 9 grader, men sterk motvind siste km.