Morten nr 3 i Harald Grønningen-løpet

Morten Svinsås ble nr 3 i det tøffe Harald Grønningen-løpet

Harald Grønningen-løpet, 10 km, lørdag 13.07.13., Lensvik

Morten Svinsås deltok i det 10 km lange terreng/motbakkeløpet Harald Grønningen-løpet som gikk i den gamle skimesterens treningsterreng. Dette var et svært krevende løp ettersom det gikk stort sett etter myr og myrstier. Også arrangementsmessig er dette et svært krevende løp, mht merkning, ettersom det ikke går etter noen markert sti. Men arrangøren hadde gjort en kjempejobb i så måte. Inn mot toppen var et langt sammenhengende sperrebånd lagt ut. Klok av skade, i fjor, måtte de kutte inn løypa, for løypa var for dårlig merket i forhold til den tåka som kom.

De tre beste, Karl Rønnby, fra Enshørna IF (Sverige), Sturla Frydenlund, Sturla if (klasse 14-16 år - en svært lovende o-løper) og Morten holdt stort sett følge fram til 7 km, da motbakkene virkelig gjorde seg gjeldende.

Rønnby vant på 1,11,26, mens Frydenlund kom inn på 1,11,49. Mortens sluttid ble 1,13,34, kom inn på tredjeplass totalt og andreplass i klasse 21-40 år.

Dette var første gangen løpet gikk helt til topps. Det ble hevdet at Rønnby sin vinnertid, var bedre enn Harald Grønningens beste treningstid. Rønnby er for øvrig en sterk motbakkeløper med en tredjeplass fra årets Nibbeløp (fra Geiranger til toppen av Dalsnibba).

Rundt 20 deltagere i konkurranseklassene.