Mange løp/stevner siste uke

Reportasje fra Botn Rundt, KM 10.000m, Dalgårdstafetten, AF-stevnet, Nybrottkarusellen, 3-vannsløpet og Bodøgampen.
Bildet: Fra Dalgårdstafetten, fv Mikkel og Even Bakken, Edvin Romundstad og Oskar B Holte (i den rekkefølge som de løp)

Mathilde og Mali Eidnes Bakken på AF-stevne

Botn Rundt, 16 km, torsdag 14.05.15., Rissa

Botn Rundt arrangeres hvert år Kristi Himmelfartsdag, denne gang for 47. gang! Ei relativt tung løype over 16 km, derav ca 9 km på grus.

Vi hadde en deltaker, Jon Arne Gaundal, som kom inn til en tredje plass på 54,10, noe som betyr ei kmtid på 3,32, noe som er bra i den tunge løypa, samt at det var regn og vind.

Vinner ble Ebrahim Abdulasziz fra Strindheim på 50,50. Jon Arne dro mye på andremann Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd, som ble for sterk i den siste bakken. Hans tid ble 53,49. Ettersom Ebrahim løper i kl 30-39 og Ørjan i kl 15-19, ble det klasseseier i kl 20-29 på Jon Arne.

KM 10.000m, søndag 17.05.15., Trondheim Stadion

KM 10.000m på 17. mai, kom som en vill ide i fjor. Det ble så vellykket at man tok en reprisen i år med 22 løpere på startstreken. Sterk løping, 8 mann under NM-kravet på 32 blank og 4 under 30,50.

Våre løpere Helge Langen, Joachim Tranvåg og Thomas Holm inn på hhv 32,49,95 (12), 33,37,36 (16) og 35,43,57 (18). Ikke de store tidene, men et skikkelig comeback av Joachim som har trent alternativt i nesten hele vinter. Holder beina utover nå, så blir dette skikkelig bra.

Her er Helge sin egen dokumentasjon på konkurranseantrekket:

Reportasje og komplette resultater:

Fra Helge sin bildeserver (foto Pål Sæther)

Slik ble KM 10.000m presentert i Adressa, Aftenposten, BT osv

http://www.adressa.no/100Sport/langrenn/article538362.snd Tror kanskje også det ville ha vært interessant for leserne å fått opplyst når det sist var 4 sør-trøndere som løp under 31 min i et og samme løp……

Dalgårdstafetten, tirsdag 19.05.15., Byåsen, Trondheim

Stafetten går på og ved Dalgård Stadion, en fin stafett der man ser løperne hele tida.

Vi stilte med et lag i G11/12. Bare to lag i klassen, men guttene knep seieren, 3 sek foran Byåsen. Tidene hhv 4,16 og 4,19. Deltagelsen i stafetten var nok noe preget av at det var et stort banestevne dagen etter.

Nybrottkarusellen, løp nr 2, 5 km, onsdag 20.05.15, Stjørdal

Nybrottkarusellen holder stand i sitt 38. år. 145 deltagere er bra når det er mange konkurrerende løp.

Denne 5km-løypa, som er kontrollmålt, er ny av året. Den går delvis i skogen ved Øverlands Minde i 3 runder. Over halvparten av løypa, går etter skogssti og grus, resten asfalt. Litt for mange krappe svinger til at det er «perseløype». Ellers var løpet preget av regn og surt vær.

Vi hadde med 4 deltagere, av disse ble 3 blant de 5 beste. Se for øvrig resultatsammendraget.

3-vannsløpet-vår, 8 km, onsdag 20.05.15, Byåsen, Trondheim

Som navnet sier, man løper rundt 3 vann, i alle fall seniorene. Da snakker vi om Kyvatnet, Lianvatnet og Haukvatnet og da blir løypa 8 km. Underlaget er for det meste gruslagt sti, men med ca en km med asfalt etter rullestolløypa ved Haukvatnet. Løperne kan velge om de vil løpe rundt et, to eller tre vann. Et relativt nytt løp (for tredje gang kanskje), men det har slått an, for det var over 300 deltagere.

Vi hadde en deltager, Jon Arne Gaundal som konkurrerte nesten på hjemmebane. I flg han sjøl, altfor hard åpning, og «fikk det» allerede etter 2,5km. Det ble sjetteplass på 28,22. Vinneren Ola Sakshaug brukte 25,40, presset ned sin egen løyperekord med 10 sek.

Komplette resultater:

Bilder:

AF-stevne vår, onsdag 20.05.15, Trondheim Stadion, Ranheim IL

En sur kveld på Øya. Mali (J12) og Mathilde Eidnes Bakken (J14) deltok i spyd. Mathilde startet svakt, men kastet lengre for hvert kast. Siste kastet var lengst, 24,67m, bare 53 cm bak persen. Andreplass bak Hedda Hoff Hagen, Byåsen som kastet 27,16. Mali har slitt med en strekkskade i over en måned, kan fortsatt ikke løpe. Hun er nå så oppsatt på å konkurrere, at hun deltok i spyd likevel. Med noen skritt som tilløp, kastet hun 16,49 og ble nr 2 av 6 deltagere.

Våre to 1.500m-løpere, hadde ingen stor dag, Helge Langen løp på 4,17,61 og Tarjei M Mårdalen kom inn på 4,21,09, og nederst på resultatlista, dvs 5. og 6. plass. Vinner ble Trond Einar Pedersli fra Straindheim på 4,01,79.

Bodøgampen, løp nr 3 (Maskinisten), 5,6 km, onsdag 20.05. 15, Bodø

Deltagelsen i Bodøgampen fortsetter å stige, denne gang med 162 løpere. Litt regn, 10 gr, men lite vind. Løypa, for det meste småkupert sti og grus.

Våre to Bodøbosatte, Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik, deltok også denne gangen. Bjørn nr 7 totalt og nr 2 i 51-60 på 20,37,4. Jørund nr 10 totalt og nr 4 i samme klasse som Bjørn. Tid 21,23,0. Som man ser er det en sterk klasse de konkurrerer i.

Vinner ble Thomas Jeremiassen, Tverlandet, som løp på 20,02,9.