Trønderjogg

Holmestrand Maraton, Fjellseterløpet og Trønderjogg

Da er sesongen skikkelig i gang, denne uka har Henrik Aasbø løpt Holmestrand Maraton, 7 RIL-løpere i Fjellseterløpet og 16 i Trønderjogg.
Bildet fra Trønderjogg: Fra v: Atle Norli, Morten Svinsås, John Woods, Ermias Y. Araya, Steinar Bøe, Mali Røen Skjermo og Sigmund Ofstad.

Holmestrand Maraton, 42.195m, lørdag 09.04.16, Holmestrand

Midt i en hektisk periode med lite trening, og en tung kropp etter forrige maraton, hadde ikke Henrik Aasbø, annen ambisjon enn et håp om å fullføre sin 109. maraton.

Likevel gikk det overraskende lett for Henne, og han kom inn på 4,32,30, årsbeste med rundt 20 minutter. Han ble nr 104 av 117 deltagere på helmaratondistansen, og nr 7 i sin klasse 55-59 år.

Henne liker best arrangement der det er bare helmaraton, for der det er flere distanser, velger løpere på hans nivå å løpe bare halve distansen.

Reportasje kondis.no:

Komplette resultater:

FJELLSETERLØPET, 8,3 km, onsdag 13.04.16., Trondheim

Dette tøffe løpet, som arrangeres av NTNUI, starter ved Lerkendal, går over Stavnebrua, opp Ila til Skistua. Første kmèn er relativt flat før det stiger over 400 høydemeter oppover mot Skistua.

Fine forhold, i hvert fall bedre enn i fjor, da det var «kaldt» regn. Ola Sakshaug vant på sterke 30,11, 1,25 foran nestemann. Bak han kom 5 o-løpere, før våre to beste Kristian Engen Forbord og Jon Arne Gaundal. Begge brukbart fornøyd, Jon Arne tidsmessig ut fra at han føler at han ikke får teknikken til å sitte i motbakke.

Totalt stilte vi med 7 løpere. Vi merker oss at vår tidligere løper, Sigurd Brørs holder seg i bra form. 38,19 og 3. plass i 45-49. Han holder fortsatt en 4. plass på vår adelskalender med 31,47.

Oppdatert RIL-adelskalender finner du på vår statistikkside. Se midt på sida.

Trønderjogg, 5 & 10 km lørdag 16.04.16., Trondheim

Vi har ikke hatt tradisjon for stor deltagelse i Trønderjogg. Men det har tydeligvis falt i smak blant våre løpere at løpet foran fjorårssesongen ble flyttet fra høst til vår. I fjor deltok vi med 8 løpere og i år doblet vi til 16 løpere. Bra.

Når det gjelder tider og plasseringer, henviser vi til faktaboxen nedenfor. Fine forhold, 6-7 grader, lett skyet og en vind som ikke var særlig sjenerende.

Strindheim gjorde en kjempejobb på forhånd, de kostet bort strøsand fra store deler av løypa.

387 deltagere i fjor, en nedgang til 320 i år. Kan flytting fra søndag til lørdag, være årsaken?

Løypene er kontrollmålte, men ikke lettløpte.