Henne

Henne med sitt maratonløp nr 72

Henrik Aasbø har vært på familieweekend i Gøteborg.

Gøteborg Maraton, 42.195m , 12.10.13, Gøteborg

Henrik Aasbø tok med hele fammen til weekendtur til Gøteborg, men sjølsagt med innlagt maraton. Men Henne var skeptisk til om det ble start, for på mandag slo han opp den gamle hælskaden sin. Men heldigvis, den bedret seg utover i uka.

Henne bruker å åpne forsiktig i sine maratonløp, men etter å ha fått trent bra i den siste tiden, ville han denne gang prøve å våge litt mer. Det gikk bra lenge, 1,58 på halv, men det begynte å butte imot etter 27-28 km, og etter 33-34km ble det en del gåing. Likevel kom han inn, i sitt 72. maratonløp, til 4,17,10, som er årsbeste.

Han ble nr 8 av 13 i M55.

På turen var også sønnen Daniel, som har trent lite løping. Han stilte til start, men det ble ikke så «behagelig» som håpet. Han oppdaget like før start at de skoene han hadde tenkt å løpe i, hadde blitt igjen på hotellet, så det ble store gnagsår allerede etter få km. Men etter noen plasterpauser kom han i mål på 5,09,04. Tross gnagsårene, har han lyst til å prøve igjen. Og nå har han en pers å sloss imot.

I flg Henne: «Sol, perfekt vær, 14-15 grader midt på dagen, litt motvind mot slutten, og et utrolig godt og trevligt arrangement». Totalt deltok rundt 800 en fin økning fra 512 i fjor.