Henne løp sitt 73. maratonløp

Henrik Aasbø har deltatt i Fredrikstad Maraton.

Fredrikstad Maraton, lørdag 26.10.13., Fredrikstad

Ny deltagerrekord med 101 fullførende, blant disse Henrik Aasbø. Han fullførte sitt 73. maratonløp. Han deltok også i samme løp i fjor, det var hans 61. maratonløp, da kan vi kanskje regne ut hvilket år han vil feire 100. gangsjubileum…

Løypa er 14 km og løpes 3 ganger. 1/3 av løypa går etter grusveier i Fredrikstadmarka. Løypeprofilen viser at midt på hver runde må løperne opp ei stigning på over 40 høydemeter, og det er mye i en maratontrasé.

Henne skulle denne gang, kose seg i mål på 4,30. Han kom i mål på 4,28,36. Men det ble ingen kosing, for han åpnet litt for hardt, forma var ikke som for noen uker siden og det blåste ganske kraftig under løpet. Dessuten hadde det regnet ganske kraftig før løpet slik at var mange sølepytter å ta hensyn til.

Men Henne løper på det jevne, hans tid som holdt til en 7.plass av 10 i klasse 55-59, var bare 45 sek bak hans egen tid i samme løype i fjor.

Og etter endt løp, løpets «varemerke», var det som vanlig kaffe, kaker ertersuppe (!) på Fredrikstadhuset.