Henne løp maraton med refleksvest og hodelykt

Henrik Aasbø løp sitt 74. maratonløp i Skåne i forbindelse med en lysfest. Starten gikk kl 1800. Hodelykt og refleksvest var påbudt.

Österlen Marathon, lørdag 02.11.13., Skåne

Henrik Aasbø finner de «merkeligste løp». Her er hans beskrivelse av hans 74. maratonløp: «Österlen Marathon med start i Gärsnäs og mål i Simrishamn er noe helt spesielt. Vi tok toget fra målbyen Simrishamn til Gärsnäs, løp derfra innom flere småbyer i dette Wallander-distriktet, avsluttet med fire-fem kilometer langs bølgebruset fra Østersjøen og mål på torget i Simrishamn. Starten gikk 18.00, hodelykt og refleksvest var påbudt. Vi var del av en lysfest i hele Österlen denne kvelden.»

I dette løp var tid underordnet for Henne, det var opplevelsen som stod i fokus og dette skulle være show, men på et par punkter burde løpet ha hatt en strammere regi. Km-merking var helt fraværende og løypa burde ha vært langt bedre merket. Henne led av dette, ettersom han hadde fått ødelagt sin nye hodelykt like før avgang, og måtte ta til takke med ei eldre, dårlig lykt. Så han satset på å løpe sammen med noen hele tiden.

Men vi må også ta med de nakne tall, Henne kom i mål uten «slitasje» på 4.43.30 og ble nr 160 av totalt 188. Få løper flere enn to maratonløp for året, men dette var Henne sin tredje maraton på 22 dager...

Ingen tvil om at dette løpet kan bli populært. I fjor deltok rundt 100, i år, inklusive halvmaraton, rundt 500.

Vi avslutter med Hennes egne ord: «Men en spesiell opplevelse er det, når man langs en øde og mørk landevei “langt hjemmefra” bare ser hundrevis av refleksvester som beveger seg i mørket... Lysa fra de bak gjør at man ser dem på lang avstand.»

Løpets hjemmeside:

http://osterlenmaran.com/