Henne har løpt sin 90. maraton

Henrik Aasbø har vært i Stockholm for å løpe sitt 90. maratonløp og Jørund Eldevik har deltatt i en halvmaraton, Bodømarka Open. Vi har også fått med at Jo Svinsås deltok i  et motbakkeløp i Leksvik på juli. Vi må be om at de som ikke har fått sine resultater publisert på våre hjemmeside, varsler, hvis ikke blir ikke resultatet med i vår årsoppsummering.

Spunga 6-timmars, 42.195m, lørdag 04.10.14., Stockholm

Henrik Aasbø har vært på nok en Sverigetur for å løpe maraton, nærmere bestemt hans 90. maraton. Dette er egentlig et 6-timersløp på bane(!!!), men det var innlagt både halv- og helmaraton.

Dette var Hennes første maraton på bane, noe monotont, men har et stort pluss, du har drikkestasjoner hver 400m, lett å sjekke fart og sette skjema. Henne varierte bare med noen få sek pr runde.

Henne var ikke oppsatt på å løpe lengre enn maraton, men feil info fra arrangøren gjorde at han løp en runde for mye…. Men han ble klokket av til 4,22,37 da han passerte maratonstreken.

Fint maratonvær: 12-16 grader og overskyet.

Komplette resultater:

Som en ekstraservice for se som liker å studere rundetider (vinneren løp 188 runder!!!!):

Bodømarka Open, halvmaraton, lørdag 04.10.14., Bodø

Vanligvis bestreber arrangører av 10km- og halvmaratonløp, seg på å få til så flate løyper som mulig, men i Bodø går de motsatt veg, de la løpet i konkurranseløypene for ski i Bodømarka. Og vår deltager, Jørund Eldevik, som løp halvmaraton, fikk notert 300 høydemeter på sin GPS.

I det første året, stilte 56 løpere, derav 12 som løp halvmaraton. Jørund ble nr 3 av disse og vinner av klasse 55-59 år. Jørund fikk tida 1,41,51 og var svært godt fornøyd med gjennomføringa. Han var 5 min bak vinneren Frank Christoffersen som løp Berlin Maraton på 2,47. Nr 2 ble skiløper Marte Monrad Hansen fra Heming.

Våttån Opp, 5,9 km, lørdag 05.07.14., Leksvik

Ei forsinket rapportering, Jo Svinsås deltok i sommer i Våttån Opp i Leksvik, et motbakkeløp på 5.850m med ei stigning på 330 meter.

Det var en klasse fra 15 år og oppover, så han måtte konkurrere mot mange seniorer, med spesielt stort innslag av skiløpere. Jo ble nr 35 av de 66 som startet i klassen på 29,05,4.