Henne har løpt Fredrikstad Maraton

Dermed har Henrik Aasbø løpt sin 103. maraton.

Fredrikstad Maraton, lørdag 24.10.15., Fredrikstad

Fredrikstad Maraton står høyt på Henrik Aasbø sin prioritetsliste. Det forstår man av hans karakteristikk av årets løp: «En god opplevelse, under topp forhold i et veldig fint arrangement. 12-13 grader, tunge skyer, men nesten ikke regn. Og etterpå var det helt nyyydelig med ertersuppe, sjokoladekake og kaffe. Koste meg hele dagen! Her er alle like mye verdt, også vi som løper så seint at vi forsinker arrangementet, men som altså med vår startkontingent dekker utgiftene til premie for de beste...»

Løypa er 14 km og løpes 3 ganger. 1/3 av løypa går etter grusveier i Fredrikstadmarka. Løypeprofilen viser at midt på hver runde må løperne opp ei stigning på over 40 høydemeter, og det er mye i en maratontrasé. Tross den tøffe profilen, løpet trekker folk.

De nakne fakta fra løpet: Henne løp på 4,35,25 og ble nr 8 i kl 55-59 år i sin 103.(!) maraton. Og klikker vi oss inn på hans løpsdata, så ser vi at han denne gang løp fortere for hver runde….

Resultater: https://topptid.no/results/dashboard/1138

Reportasje på kondis.no: http://www.kondis.no/gerhard-sletten-og-anette-hauge-raskest-i-fredrikstad-maraton.5792047-127676.html

Ertesuppe, vørterøl, kaffe og kaker etter løpet. Foto: Arne Chr. Folmer (kondis.no)