Henne fikk det glohett i sin 69. maraton

Henrik Aasbø har vært i Sverige for å legge bak seg nok en maraton

Linde 6-timmars, lørdag 13.07.13., Lindesberg i Västmanland

Henrik Aasbø tok dette løpet litt på impuls, kjørte 40 mil, løp 42 km, tok en dusj og kjørte 40 mil hjem igjen… Henne hadde trent forholdsvis hardt tett inn på løpet og var relativt tung kroppen helt fra begynnelsen, og når det i tillegg var 26,5 grader ved start, lå dette an til å bli en tøff affære.

Han bestemt seg fort for at dette ble å fullføre en maraton og ikke løpe helt til klokka ringte for 6-timer. Og etter en times løping, så Henne at dette ville bli en kamp for å komme under 5 timer. Bortsett fra ”eskorteløpet” i Hannover, har han aldri brukt over 5 timer på et maratonløp, og det hadde han ikke til hensikt nå heller.

Etter 4 timers løping, hadde han fortsatt ikke kontroll på sitt tidsmessige mål, og å bryte er et fremmedord i Hennes sitt vokubular. Men etter en kraftanstrengelse mot slutten, kom han inn på 4,56,46 og inn til sitt 69. fullførte maratonløp.

Som de fleste ultraløp, gikk dette løpet også i ei kort rundløype. Denne var på 1.157m, fordelt på 50m brostein(!), 250m grus, resten på asfalt. Fra kommentarplass bemerkes det, at det virker fjernt for de fleste å oppdrive nok motivasjon til å løpe runde, på runde på runde, i ei slik løype!!!