Helge vant 1.500m på Bislett

Helge Langen vant, men kom et stykke bak persen.

Sommerstevne 2, 1.500m, torsdag 18.07.13, Bislett, Oslo

Helge Langen, stilte på stevne på Bislett i den tro at det ville bli et felt på rundt 25 løpere på 1.500m. Men det ble langt mindre, og det var spesielt blant de beste at det var mange programhelter.

Det var 22 grader, men litt for mye vind til at det var ideelle forhold.

Elias Ottoson (Ullensaker/Kisa), den som i feltet som utpekte seg som det klare favoritten (har løpt 800m i år på 1,50,3), tok teten. Han passerte 400m på 64 sek, men etter 500m brøt han. Helge følte seg tung, så han lot Njård Wiker (Ullensaker/Kisa) dra feltet videre, men neste passering ble såpass svak som 2,11 og Helge overtok føringa og passerte 1.200m på 3,14. Han fikk da ei klar luke, men ble litt laidback på siste runden, og holdt på å bli overrumplet på de siste meterne av vår gamle kjenning fra Kyrksæterøra, Dadafo, som nå bor i Oslo og løper for Vidar. Dadafo er mest kjent for sine prestasjoner i enda lengre løp enn dette, men han er i form, noe han viste i Belgia i forrige uke, da han løp 5.000m på 14,14,60

Helge sin tid ble 4,03,91, noe som er knapt 10 sek bak persen, mens Dadafo kom inn til 4,04,66. Alt i alt, var Helge lite tilfreds med løpet, sjøl om han vant.