Helge løp 200m i NM, Ole Arnold Klempheia Rundt og 11 RIL-løpere deltok i Trønderjogg

En forsinket rapportering i påvente av offisielle resultater fra Trønderjogg, som ble arrangert forrige torsdag . Der deltok Audun Thonstad, Bjørn Sæther, Jørgen Halgunset, Jo Svinsås, Aksel Norli, Sigurd Fagerholt, Kjetil Fagerholt, Jon Eriksen, Nils Ingar Halgunset, Pål Sæther og Stig Strand

Trønderjogg, 10 km torsdag 22.08.13., Trondheim

Vi stilte med 11 deltagere, 9 på 5 km og 2 på 10 km. Positivt med flere ungdommer til start på 5 km, og de gjorde det bra. Vi registrerer også at flere forbedret sine tider fra i fjor (se resultatsammendraget nedenfor). Det ble klasseseire til Audun Thonstad (første konkurransen i år!) og Bjørn Sæther.

Ideelt løpsvær, 13-14 grader og vindstille.

I forkant var det mye snakk om løypa. Arrangøren reklamerte med «Ny og lettløpt løype på 10 km». Men de som løp med GPS, registrerte rundt 100 høydemeter, så det er vel tvilsomt løypa er noe særlig lettere enn før.

Tross endringen i løypa, legger vi i tidene i vår adelskalender. Løypa har hele tiden vært kontrollmålt, men det har vært noen endringer i traseen. Se vår hjemmeside under peker Statistikker.

I fjor gav vi honnør til arrangøren, som hadde tatt i bruk startnummer med databrikke. Det gjorde de også i år, men likevel ble de offisielle resultatene ikke publisert før flere dager etterpå!!!

21,51,1

Totalt 171 deltagere på 5 km mot 151 i fjor.

40,02,8

Totalt 207 deltagere på 10 km mot 126 i fjor og 164 i 2011.

NM 200m forsøk, søndag 25.08.13, Tønsberg

Etter at Helge Langen hadde løpt 1.500m forsøk og 1.500m finale, hht fredag og lørdag, ville han i utgangspunktet ha fridag på søndagen. Men har du klart NM-kravet i en øvelse, kan du stille i de øvelsene du vil, og Helge valgte å stille på 200m.

Helge har aldri løpt distansen før, og han har løpt kun et løp med startblokk tidligere i år. Det ble ingen stor sportslig suksess, han ble klart sist i heatet på tiden 25,36. Den tiden står ikke i stil med hans gode 52,00 på 400m tidligere i år.

Han kom med det inn på en 6. plass på vår Ti på topp. Se vår hjemmeside under peker Statistikker. Helge er ikke redd for å stille i ulike øvelser, han er nå på Ti på topp-statistikken i hele 14 øvelser!!!

Komplette resultater 200m forsøk:

I NRK sin sending fra NM seint lørdag kveld, ble se de to siste rundene av Helge sitt finaleløp på 1.500m vist. Øvelsen starter 20 min ut i sendinga som du kan se her: http://tv.nrk.no/serie/friidrett/mspo30160213/24-08-2013

Klempheia Rundt, ca 12 km, søndag 25.08.13, Kyrksæterøra

Ole Arnold Sødal stilte på hjemmebane i Klempheia Rundt. Et tøft løp med en høydeforskjell på rundt 200m, som går etter en teknisk krevende sti og en del myr. Det var fine forhold i løypa, men det ble varmt å løpe med over 20 grader.

Ole Arnold har ikke trent mye etter St Olavsloppet, men gjennomkjøringa Ruten Opp forrige helg, gjorde kanskje godt, for det fungerte bedre denne gang.

Om det var bare 8 løpere som løp den lengste løypa, så var det bra nivå på deltagerne. Lars Ove Aunli og Håkon Steinshylla hengte seg på hjemmefavoritten Joakim Sødal. Det straffet seg og Ola Arnold løp sammen med de to over toppen og dra fra de mot slutten av løpet.

Ole Arnold kom inn på andreplass, ca 5 og et halvt min bak nevø Joakim. Ole Arnold var rundt 2 min bak sin bestetid, men var likevel fornøyd med gjennomføringa.