Helge Langen med ny sterk 3.000m, Bjønnåsen Opp, Vassfjellet Opp, Kpt Dreier Minneløp og Nordmarka Skogsmaraton

Stor konkurranseaktivitet for tiden. Helge løp inn til 8,27,43 og en sterk tredjeplass i Tyrvinglekene. Morten Eilifsen satte løyperekord i Bjønnåsen Opp, Andreas D Wærnes, Gjermund Løfald og Gjermund Hov deltok i Vassfjellet Opp,Alf Petter Bøe løp Rotevatnet Rundt,  Merhawi Tadsesse, Jan Romundstad og Tor Jarle Bolme løp Kpt Dreiers Minneløp, og sist men ikke minst, Henrik Aasbø har deltatt i Nordmarka Skogsmaraton

Årets bilde: Helge deler seierspall med Henrik Ingebrigtsen
Merhawi med andrepremien i Kpt Dreyers Minneløp

Bjønnåsen Opp Mesterskap, 1,9km, søndag 9.06.13., Rælingen

Morten Eilifsen fortsetter å løpe bra. Han satte ny løyperekord i det 1,9km motbakkeløpet Bjønnåsen Opp Mesterskap, sjøl om løypa var litt lengre enn tidligere. Han kom inn på 10,41. Den gamle rekorden var på 10,55.

Tyrvinglekene, 3.000m, fredag 14.05.13., Bærum

35 løpere, fordelt på 2 heat, stilte på start i Norges største banestevne under fine forhold, bortsett fra litt vind. Helge Langen var plassert i det beste heatet og lå hele tiden fint plassert på 2-3 plass i feltet. Ei svært gunstig plassering for den som fulgte med på livestreamingen fra løpet. Vi så at Helge løp svært lett,  noe han også bekreftet etterpå. Den første 1.000m gikk på 2,50, mens den andre gikk på 2,54. Her følte Helge at han burde ha gått opp og dratt, men tok ikke sjansen ettersom det var litt vind. Avslutninga ble sterk, 2,44 på siste 1.000m. Sluttida ble 8,27,43, bare 57 hundredeler bak fra persen fra Åpningsstevnet i Steinkjer der han hadde et optimalt opptrekk hele løpet. Og det ble flott tredje plass i det store feltet.

Tross den gode tida, var ikke Helge fornøyd med at det ikke ble pers, for han hadde mer inne. Med tøffere fart i midtpartiet ville persen ha vært et faktum.

En som kunne ha holdt farten oppe var Henrik Ingebrigsten, men han lå anonymt i feltet hele vegen, og viste styrke bare de siste 300m. Hans deltagelse resulterte i hvert fall i at Helge fikk seg et bilde for ”minneboka”………

Rotevatnet Rundt, 6,1 km, lørdag 15.06.13., Volda

Alf Petter Bøe deltok i Rotevatnet Rundt i Volda. Dette er et løp som arrangeres flere ganger for året. Nå løp han på 24,18, 42 sek raskere enn da han deltok der 26.mai. Vinneren Esben Mortensen brukte 23,18. Han løp nå 40 sek saktere enn forrige gang. Det var over 20 grader denne gang, kanskje det slo litt negativt ut for enkelte. Løpet går etter litt asfalt, men mest skogsbilveg/grusveg. Alf Petter fikk en kmtid på 3,58.

Vassfjellet Opp, lørdag 15.06.13., 8,5 km, Kvål

Vassfjellet Opp, som ble arrangert for fjerde gang, skiller seg ut fra andre motbakkeløp, ettersom ca 4km av løypa går etter blaut myr. Når det i tillegg er 960 høydemeter, er dette ei virkelig tøff løype.

Vi stilte med tre deltagere: Andreas Dahlø Wærnes, Gjermund Løfald og Gjermund Hov.

Her dominerte Bodøværingen Mesfun Tesfayohannes. Det var satt opp 3 spurtpriser og en premie i mål på hele 7.500,-!!!! Han kom inn på 41,45 som er ny løyperekord. Han slo dermed Petter Eliassen sin gamle rekord med 40 sek. Ettersom han fikk med seg 2 spurtpriser i tillegg, ble det ei dagslønn på kr 10.500,-.

Andreas fulgte opp med en fin tredje plass med tida 43,53, slått med 52 sek av Didrik Tønseth som kom på andreplass. Andreas brukte 43 sek lengre tid i år enn i fjor, men løypa i år var langt mer sugende etter den nedbøren som har vært i det siste.

Gjermund Løfald kom inn til 50,34 og 16. plass i den 36 mann store seniorklassen, mens motbakkedebutant Gjermund Hov brukte 51,58 og ble med det nr 20.

Reportasje Trønder-Avisa

Komplette res:

Kaptein Dreiers Minneløp, 11,4 km, lørdag 15.06.13., Sunndalsøra.

Arrangøren har kuttet en del på lengden på løpet, det er nå 11,4 mot tidligere over 19 km. Sjøl om det er kortet inn, er lengden på den delen som går etter sti, økt. Det slo positivt ut på deltagelsen.

Vi stilte med tre deltagere: Merhawi Tadesse, Jan Romundstad og Tor Jarle Bolme som fullførte sitt 20. Minneløp.

Merhawi fulgte landsmannen fra Tingvoll, Ebrahim Abdulaziz til omtrent halvveis. Abdulaziz, som det hevdes har løpt halvmaraton på 1,01 vant på 38,38 og kunne innkassere kr 3.000,-. Merhawi kom inn til klasseseier, men andreplass totalt kom inn på 41,00. 2. plassen ville ha gitt kr 2.000,- i premie, men det var satt en tidslimit på 40 min for utbetaling, noe som ville ha vært ei bra utbetaling for en som er ”lavtlønnet”.

Det som i hvert fall er eksakt ”vitenskap”, er at Abdulaziz løp Sentrumsløpet i år på 32,20.

Jan Romundstad løp inn til en andreplass i sin klasse på 47,33, bare 15 sek bak førsteplassen, mens Tor Jarle løp inntil tredjeplass i sin klasse på 54,51. Tor Jarle fikk også utmerkelse for 20 deltakelser i KDM.

Fine forhold under årets løp, med en vind som dempet varmen.

Noen avislinker:

Nordmarka Skogsmaraton, 42.195m, lørdag 15.06.13., Oslo

Dette er kanskje Norges mest krevende maratonløp. Tross dette er et av Norges største maratonløp. I år fullførte 660. Blant disse var Henrik Aasbø. Tross den krevende trassen, han som mål å løpe på 4,30 og kanskje ta sesongbeste på 4,23. Men Henne åpnet vel hardt i varmen, og det straffet seg etter hvert, men Henne kom inn på 4,31,05, som er 13 min bedre enn i samme løype i fjor. Han kom inn til en 19.plass av 28 i klasse 55-59 år.

Dermed skulle Hennes 69. maraton være i boks.