Helge klar for NM-finale på 1.500m!!!

Helge Langen ble nr 5 i forsøksheatet og er dermed klar for finale i sin NM-debut. Thomas Holm ble nr 3 på 1.500m i Nybrottkarusellen.

Piggskoa knytes på
En spent Helge er klar for sin NM-debut
En blidspent Helge gratuleres av Henrik Nordtug, Steinkjer som blir tilskuer under finalen

NM 1.500m forsøk, fredag 23.08.13, Tønsberg

Da Helge Langen debuterte i NM, var forutsetningene klare: 18 påmeldte, fordelt på 2 forsøksheat à 9 løpere. De 6 beste i hvert heat gikk videre til finale.

Litt spenning rundt debuten, Helge har ikke de siste tre ukene, hatt den rå forma han har hatt tidligere i sesongen, men 1. heat der Helge løp, ble et lureløp, og de to første rundene gikk svært sakte. Da fartsøkninga kom på tredje runden, var det to løpere som ikke fulgte på, men Helge hadde oversikten, for han visste at Filip Ingebrigsten, som var en av de to, ville komme forbi på oppløpet. Og 200m fra mål var feltet fortsatt samlet, bortsett fra disse to, og inn på oppløpet lå Helge som nr 7. Helge kom i fint driv, og fikk virkelig bruk for sine spurtegenskaper. Men det så vanskelig ut, for de to-tre fremste, slakket litt av på farten de siste 50m, for de følte seg sikre på å gå videre. Da er det lett for at de som kommer bakfra i større fart, blir hindret. Men Helge kom seg forbi det nødvendige antallet, og kom inn på en delt 5. plass på tida 4,07,14.

At dette ble et lureløp, viser følgende rundetider: 70,7-71,8-60,2. Og siste 300m gikk da på 42,6, noe som tilsvarer ei rundetid på 56,8. Sjøl om dette var et lureløp (Helge sin pers er på 3.54,68), så viser disse rundetidene at man må takle fartsøkninger, for å kvalifisere seg til finale i slike løp.

Helge sitt hovedmål denne sesongen, har vært å kvalifiserer seg til NM. Når blir det finale, noe som blir en stor bonus. Og speakerorakelet Jo Nesse, kom med følgende kommentar under løpet: «Helge Langen har i moden alder, hatt fin framgang denne sesongen.» Vi bør merke oss at Helge kvalifiserte seg til NM for første gang i en alder av 28 år, noe som er uvanlig i en idrett der NM preges som regel av unge løpere.

Da er det bare å benke seg ned foran PCèn lørdag ettermiddag. Det er utmerket streaming: http://nm2013.aventia.no/webtv/Play.aspx?view=live

Det var i dag utmerkende forhold på Greveskogen Stadion, rundt 20 grader, og ubetydelig vind.

Her er resultatene fra forsøksheatene på 1.500m:

Kondis.no har forhåndsomtale av alle mellom- og langdistanseløp, og rapporter og bilder fra hvert løp: http://www.kondis.no/nm-friidrett-20-aar-etter-rekordraset.5281751-141124.html

Nybrottkarusellen, løp 4, 1.500m, onsdag 21.08.13, Øverlands Minde, Stjørdal

Thomas Holm, deltok i et langt større 1.500m-felt enn NM under Nybrottkarusellen, men det var i kvantitet og ikke kvalitet. Med 127 deltagere, må dette være et av landets største 1.500m felt.

1.500m er ikke noe Thomas trener spesielt imot, og han var med først og fremst som fartsholder for Martin Andersen fra Selsbakk. Og Thomas holdt som plana, teten i 800m.

Thomas kom inn til 4,21,3, og tredje plass (nr 2 i klasse 20-39 år), mens vinneren Truls Torvik fra Varden fikk 4,14,3. Martin Andersen på andre plass kom inn til 4,15,9.