Helge har satt klubbrekord på 400m, Merhawi vant Trønder-Øst-løpet og Lars og Tiia har løpt 10km i Finland

Helge Langen slettet Leif Stavne sin klubbrekord fra 1984 med 1 sek på 400m og  vi stilte med 21 løpere i Trønder-Øst-Løpet.

Merhawi sammen med Sigurd
Merhawi som vant Trønder-Øst sammen med 11-årige Sigurd som løp 5km på 18,47

Trønder-Øst-løpet, 5 km og 10 km, onsdag 22.06.13., Hommelvik

Vi stilte med 21 løpere i Trønder-Øst-løpet. Fine forhold, 18 gr, lettskyet, litt vind, men ikke vesentlig generende.

Vi skriver nå lørdag og fortsatt er følgende kommentar på arrangørens hjemmeside: ”Resultatene er ikke fullstendige, de vil bli ajourført etter gjennomgang fra manuell tidtakning og videoopptak.” Vi ser at det nå er 138 som har fått registrert tid, mens det var 124 på førsteutgaven av resultatlista. Vi hadde to løpere som ikke var med på den første utgaven. De er med nå, så vi tar sjansen på å presentere resultatene. Vi er heller ikke fornøyd med at løypa var endret tredje år på rad.

Når det er sagt, så var det gledelig at Lars Hagen viste seg fram med en offensiv innstilling i sin sesongdebut. Han tok tet fra start og tauet feltet flere ganger underveis. Han holdt ikke helt inn til mål, men kom inn til en femteplass på 15,58. Merhawi Tadesse var den sterkeste på slutten, og vant på 15,44, noe som fører han inn på tredjeplass på vår adelskalender. Det var ikke så høyt nivå på de fremste i år, sammenlignet i fjor, men konstatere at vi hadde 10 løpere blant de 17 beste og at vi hadde 20% av alle deltagerne på 5 km klasse menn!!!

Komplette resultater:

Se vår ADELSKALENDER nederst under peker Statistikker

Utdrag av resultatlista (en klasse uansett alder)

Savulenkki 10 km, fredag 21.06.13., Finland

Lars Moholdt og Tiia Tallila har løpt en 10 km i Finland.

20 grader og en god del sol. 1km på skogsvei, resten på grusvei. Småkupert, totalt 115m stigning. Svært imponerende deltagelse. 539 på 10km og totalt 1142 med 3km, barnelöp og trim. Dette på et sted som karakteriserte som ”omtrent like stort og sentralt som Hoston”. Men et kvalitetsarrangement var det med underholdning, musikk og 4 saunaer.
Brukbart nivå på teten, vinneren har löpt 3000m på 7.59, 3 mann har 29.55 på 10 000m. Trang start og litt slossing i starten. Det ble åpnet svært hardt og Lars la seg litt bak i feltet, men plukket en god del løpere fra 4 km og inn.

Lars kom inn på 34,06 og en 14. plass. 3,27 etter vinneren. Han var godt fornøyd med gjennomføringa, for første gang i år, i følge eget utsagn, ”visna han ikke i muskulaturen.

Tiia kom inn på 46,21 og ble nr 29 av 145 dameløpere:

Veidekkelekene, 400m, lørdag 22.06.13, Lillehammer

Helge Langen benyttet sjansen til å bruke ”fridagen” foran morgendagens 800m, til å delta på 400m. Det er første gangen det har passet for han å delta på denne distansen i et større stevne og i en periode han er i form.

Helge hadde dårligst pers av alle, og ble naturlig nok plassert i det dårligste heatet. Han lå sist etter 200m, men i bane 2, fikk han en fin inspirasjon når han begynte å ta inn på løperne utenfor seg og kom inn til 2. plass i heatet på fine 52,00. Han slo derved Leif Stavne sin klubbrekord fra 1984 (!) med ett sek.

Helge har slitt litt med teknikken på noen av fartsøktene sine, hadde derfor sterk fokus på teknikken gjennom hele løpet og lyktes med det.

Det var rundt 15 gr og overskyet og minimalt med vind.

Dette var Helge sin andre pers i dette stevnet, det blir derfor hyppig oppdatering av Ti på topp. Se peker statistikker på vår hjemmeside.