Første konkurranserapport i 2017

Friidrett

Vi rapporterer fra Vinterkarusell i Ålesund (Alf Petter), Terrengløp i England (Joachim), Vinterkarusell 3.000m (6 RIL-løpere), 3.000m i Gøteborg (Helge) og Linn som har deltatt i to stevner på 60m.

Ålesund Vinterkarusell løp nr 3, 5 km, lørdag 14.01.17, Brusdalen, Ålesund

Ettersom Alf Petter Bøe løp halvmaraton i romjula, valgte han denne gang 5 km. Kanskje ikke så rart, når løpet i tillegg gikk under Ålesund sin første skikkelige vinterdag.

Løpet gikk på snøføre, og tiden ble ikke som han håpet på. Han kom inn på 19,27, noe som holdt til seier i sin «nye» klasse 50-54 år.

Westward League, 9,6 km, søndag 15.01.17., Westward!, England

Joachim Tranvåg er tydeligvis konkurransesugen, han stilte i et terrengløp med en liten skade. Noen dager etter Tenerife-oppholdet, fikk han smerte på oversiden av tåfestet, men trente likevel 1-2 timer daglig, primært i basseng.

Han åpnet forsiktig, gikk greit de to første av fem runder, men foten begynte hovne opp på tredjerunden, kastet skoene, og løp barbeint (!) de to siste rundene. Kom i mål på 19 plass av de 105 deltagerne på tiden 35.14 (3:41 per km). Nr 10 i sin klasse.

Joachim fortsatte med forsiktig trening også uka etter løpet, men har nå begynt å samle km igjen.
Komplett resultatliste:

Vinterkarusell løp nr 4, 3.000m, mandag 16.01.17, Ranheimshallen, Strindheim i.l.

Stor deltagelse, 134 deltagere fordelt på 4 heat. Løperne valgte sjøl heat, og de var relativt jevnt fordelt på de ulike heat.

Vi stilte med 6 løpere. I fjor deltok 19 forskjellige løpere fra klubben på de to 3.000m-løpene da. Vi får håpe på større deltagelse i neste løp som går 13. februar.

Steinkjer Indoor, søndag 21.01.17, Steinkjer FIK

Linn Røen Skjermo deltok på 60m og kom inn på 8,79, 8 hundredeler raskere enn det hun gjorde på desember. Tross dette var hun ikke helt fornøyd med gjennomføringa. Hennes pers er fra februar i fjor, da hun løp på 8,59.

De fire andre deltagerne var så klart mye bedre, at hun ikke dro noen nytte av disse.

Scandinavian Milers Club, søndag 21.01.17, Gøteborg

Arrangøren beskriver konseptet slik: «SMC är en arenatävling i medeldistanslöpning med lite inslag av längre distanser. Alla heat seedas vilket ger löparna bra konkurrens och åskådarna jämna bataljer att följa.»

Helge Langen var forkjølt uka før løpet, og var spent på hvordan dette ville slå ut. Men «lette» i treninga gjorde kanskje at han løp med overskudd, for han løp godt. Kom inn på 8,47,00, hans første 3.000m under 9 min siden juni 2015. Hans passeringer var slik: 2,53 og 5,51.

Han ble nr 3 i sitt heat og totalt nr 15 av de 27 deltagerne.

Sprintstevne, søndag 29.01.17, Ranheimshallen, Ranheim IL

Linn Røen Skjermo deltok i Ranheim sitt sprintstevne. Hver deltager løp 60m to ganger. I første løp kom Linn inn til 8,69 og ble nr 12 av 14 løpere. I andre løp gikk det enda bedre, hun kom inn til 8,61, bare to hundredeler bak pers. Her ble hun nr 8 av 12 deltagere.

Hennes egen karakteristikk: Første løp: Greit fornøyd med teknikk. Andre løp: God start, men rotete teknikk.